Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol yanım felç. Sürücü belgesi ve araç almak istiyorum..?

ader

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Beyin ameliyatlıyım sol felç+astım rahatsızlığım var ve %70 özürlü raporluyum ancak rapor sonrası tekrar 2 defa beyin ameliyatı oldum ve özürlülüğüm arttı. H sınıfı araba almak istiyorum, neler yapmam gerekiyor ve ne gibi muafiyetler olur?
saygılarımla.
Hangi marka/model araçlar tercih ediliyor?

Sol kolunuz mu felç ?

Öncelikle H Sınıfı araba olmuyor H Sınıfı ehliyet oluyor.

H sınıfı sürücü olur diye bir rapor alıp sürücü kursuna yazılacaksınız..( Son düzenlemeye göre tertibata ve engelinize göre kod yazılıyor)
Eğer b sınıfı ehliyetiniz varsa yani araba kullanmayı evelden biliyorsanız kursa pek gidip gelmenize gerek yok.

Rapor onaylanır ve ehliyetinizi alırsanız aynı raporla bayiye gidip işlemleri başlatacaksınız. Onlar gerisini hallediyor zaten, ancak bazı bayiler hiç bir şeyden anlamıyorlar, zorluk çıkarmak için ellerinden geleni yapan bayiler var.

İkinci el otomatik araç alıp engelli aracına çevirecekseniz onun prosedürü ayrı.

sol taraf, yürüyebiliyorum ama kolum çalışmıyor

bLaCkRaCe

sol taraf, yürüyebiliyorum ama kolum çalışmıyor

Yeni alıcam ama yakıt tasarruflu/kalitesine güvenillen ve fiyat olarak daha cazip hangi marka modeller tercih ediliyor?

@ader eğer hali hazırda b sınıfı ehliyetiniz varsa sürücü kursuna gitmenize gerek yok.

Önce B sınıfı ehliyetinizi doğru ibareli-donanımlı B-engelli sınıfına dönüştüreceksiniz (sürücü yönetmeliği): aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık müdürlüğündeki komisyon -> emniyet
Not: Bu ehliyetle sınırları çizilen donanıma sahip olmayan araçları kullanamazsınız.

Sonra ötv-mtv istisnalı araç alabilmek için: Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den üzerinde oran bulunan ve doğru ibareerin yazılı olduğu bir engelli sağlık kurulu raporu alacaksınız.

ader
islemlere basladinizmi ? Ayni durum bende de mevcut hic bisey bilmiyorum.

Başlayamadım nedeni de , birine çarpmak onu sakat bırakmak aklıma geliyor dolaysıya cesaretim kırılıyor. Birde bu sayfadan okuduğuma göre özürlü arabalarda indirime rağmen normal vatandaşın aldığından oldukça pahalı olmaları....

ader
engellilerde indirime rağmen normal vatandaşın aldığından pahalı oluyor yazmışsınız.
Öyle bir şey yok yanlış duyumlar almışsınız, ötv muafiyeti olan bir engelli araç çıplak fiyatının %45 ine gelen ötv yi ödemez, bayaüğı bir avantaj söz konusu.

Ocak ayında çıkan bir kanunu yazmıştınız siliinmiş, lütfen tekrar yazarmısınız ?

Üst Alt