Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol üst ekstremiteden engelliyim. H sınıfı ehliyet ve araç alabilir miyim?

yusufdove

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Sayin oturanboğa abi benim engelim sol üst Ekstremitede brakial pleksus hasari engel oranı % 49 bende başvuru yapsam h sınıf ehliyet ile ötv indiriminden yararlanip araba alabilirmiyim?

Evet alabilirsiniz, son düzenleme ile artık sol el/kol engelliler de ötv muafiyetinden yararlanabilmektedir.7
Ancak üst ekstremite kısıtında ehliyet genelde doktorun insiyatifinde olduğundan başvurmayı düşündüğünüz hastanenin kurula giren ortopedi uzmanıyla bir ön görüşme yapmanız yararınıza olacaktır.

Ufuk hocam teşekkür verdiğiniz cevap için size birşey sorcam Hocam söylediğim gibi benim engelim sol üst Ekstremitede güç kaybı doğumsal brakial pleksus hasari engel oranı % 49 sürekli. .şimdi yeni çıkan kanunla ÖTV indiriminden yararlanmak için sağlık kurulana itiraz edip araştırma hastanesinden yeni heyet raporu alacağım şimdi benim engel oranım düşermi?

Yusuf Bey, raporunuz mart 2013 deki son yönetmeliğe uygun verilmişse pek bir değişme olmamalı. Ancak önceye aitse bilemiyorum.

Ufuk hocam 2012 de almıştım sürekli benim korktuğum yüzde 40 altına düşmesi doktorlar görüştüğümde kırkın altına düşmez dedi yinede kararsız kaldım arabada almak istiyorum bakalim ne olacak 2012 de aldığım engelli raporuna itiraz edip tekrar heyete gircem ötv indiriminden yararlanmak için

Selam arkadaşlar sol kol brakial pleksus hasari olupta yeni çıkan kanunla ÖTV indiriminden yararlanan ve h sınıfı ehliyet alan varmı

yusufdove Neden siz ilk olmuyorsunuz da ? Bütün sıkıntıları göğüsleyecek birisini arama peşine düşüyorsunuz ?

Dostum ben soruyorum bilgi amaçlı raporüya itiraz etmeden önce alan varmi diye işte bende gideceğim alacağım hastaneden yeni rapor

Üst Alt