Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ön kol tendon yaralanması el bileği haraket kısıtlılığı ile askerlik durumu..?

Sekoua

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Merhabalar ; Öncelike çoğumuza geçmiş olsun.
Ben 3 yıl önce cam parçalanması sonucu sol ön kol tendon yaralanması ve kas yaralanması nedeni ile ameliyat oldum.Seyreden 2 yıl boyunca erteleme ayrı ayrı aldım. Bilek fleksiyon tam yapamıyorum, skar dokusunda altında dikilen tendonlar net hissediliyor. Bariz kas kaybı mevcut sağ kola göre çünkü kullanamıyorum aktif olarak 2 dk kullanımda hemen yorgunluk vuruyor koluma.
2. Erteleme bitti ve tekrar hastane sürecim başladı . Ilk göründüğüm ortopedi doktoru dinlemeden beni birseyin yok dedi emg çek getir dedi . Emg sonucu 2 hafta sonra çıkar dediler. Sonucu aldım bu sefer gittiğimde farklı ortopedi doktoru vardı ona durumu anlatma fırsatı buldum beni dinledi şikayetlerimi anlattım. El cerrahı , fizik tedavi doktorlarının da görmesini istedi birde ultrason istedi . El cerrahi ; parmaklarıma baktı burda pek birşey gözükmüyor dedi bilekte kısıtlılık var dedi skar dokusunda ağrı mevcut dedi. Sonra fizik tedavi doktoruna girdim.
Fizik tedavi doktoru; Geçmiş öyküyü sordu anlattım. Önceki erteleme raporlarına baktı ve masada oturarak bileği içe dışa bük dedi bükemedim tabi baska test yapmadı eski rapordan birşeyler yazdı yeni rapora ve ben sıkıntıma dair bir kaç birşey söyledim onları yazdı galiba. Ne yazdıklarını paylaşmıyorlar hasta ile. E nabizda gözükmüyor ayrıntı. Ve evrakları tekrar kurula sevk ettim 1 hafta sonra kurula çıkacağım . Bu 3. ve son işlem sizce durum ne olur heyet ne yönde karar vermesi muhtemeldir . Benim kolumda ki sorun halâ devam ediyor .
Vakit ayırıp okuyan ve cevaplayan arkadaşlarıma şimdiden tesekkurlerimi sunar tekrardan geçmiş olsun dileklerimi iletirim .

@Sekoua, Rahatsızlığınız tıbbi bilgi gerektiren ve doktor yorumunun önemli olduğu bir konu onun için tamamen doktorun kanaati sonucu belirler farklı doktorlar farklı yorumlar yapmış zaten.

Ama şunu söyleyebilirim 2 erteleme sonrası genelde üçüncü muayenede muafiyet çıkıyor.

Peki kurulda bu durumu tersine çıkarma ihtimali varmıdır?
Yani emg temiz çıkması takıldı aklıma sadece.
Diğer türlü bilek fleksiyon kısıtlı ve kolumda güçsüzlük mevcut kombi klima teknisyeniyim işimi yapamıyorum günlük aktivetimi de etkiliyor ayrıca.
Ve hiç bir bilgi aktarımı yapılmadı ondan dolayı aklım soru işaretleri ile dolu .
#karaduman değerli yorumunuz için teşekkür ederim

@Sekoua, Kurul genelde doktorun kararını uygular heyet formalite yani ama sen doktorun kararını bilmediğin için heyete çıkınca belli olacak karar ne desem yanlış olur bekleyeceksiniz eğer 2 erteleme olmasa muaf çıkmayabilir derdim ama 2 erteleme var demek ki doktorlar sorun görmüş.

Teşekkürler vaktinizi ayırdığınız için . Bu olay başıma geldiğinden beri bu forumda sizleri okuyorum. Değerli bilgilerinizden daima yararlandım

@Sekoua, Rica ederim elimden geldiğince bilgim olduğu konularda yardımcı olmaya çalışıyorum.

İnşaAlllah istediğin ve senin için hayırlı olan bir sonuç çıkar.

Elverişli kararı olcak olsa yine de kurula giriyormuyuz. Bir tanıdığım direk doktordan almıştı elverişli kurula sokmadilar

@Sekoua, Şöyle söyleyeyim oğlum 2 bölümden muayene oldu göz ve pisikiyatri
Göz muayene etti ve elverişlidir diye direk kağıt verdi kurula girmedi.
Ama pisikiyatri muayene etti ve kurula gireceksin dedi ve muaf aldı.

Yani kurula girmek muaf veya erteleme alınabileceğine dair en büyük belirti.

Ilk girdigim ortopedi, beni el cerrahı fizik tedaviye yolladı . El cerrahi ben elverişli diye karar veremem olanı yazarım dedi, bilegimin fleksiyon acısını ölçtü kısıtlı bir açı ekledi sanırsam . Parmaklarda sorun gozukmuyor sinirler normal dedi.
Fizik tedavi kurula sevk etti söylemedi ama hiç birşey.Raporu bilgisayara yazarken önceden aldığım erteleme raporuna bakarak yazdı birde kısıtlılığı gördü onu ekledi sanırsam. Kalkip el ile muayene etmedi, oturduğu yerden haraket yaptırdı bana onu ekledi .
Ya bu durum sırtıma kambur oldu ondan evhamlıyım hocam böyle.
Oğlunuza geçmiş olsun

Cuma günü kurula girecektim . Hastaneden aradılar bu gün cuma günü erken gelin bir muayene daha yapacaklar denildi . Kurul başkanı ve fizik tedavi birlikte muayene edeceklermiş. Eksikmi var diye sordum hayır bilek açılarna tekrar bakılacak denildi . Anlamadım böyle bir durum neden olabiliyor

@Sekoua, Tam karar verememişler durumunuz hakkında bu muayenede kesin belli olur durumunuz.

Doktor raporunda ki yorumlara göre sınırda bırakıldım sanırsam , ondan dolayı cuma günü tekrar görmek istedi kurul başkanı. Ama benim hasarlı olan kolum diğerine göre bariz zayıf ve güçsüz . Ön kolda diğer koluma göre kas kaybı açıkça belli . Daha önce kurul öncesi kurul başkanı muayenesi diye bir durum ile karşılaşan var mı

Kurul başkanına bir türlü muayene olamadım . Zorunlu sebebten izne ayrıldı. Benim randevuyu 27 kasıma attılar . Ama anlam veremedim neden birebir görmek istediler. Bu durum ile karşılaşan varmdır daha önce ?

@Sekoua öncelikle geçmiş olsun. aynı sıkıntı bende var cam yaralanmasından dolayı. fizik tedavi ile çözülebilen bi durum. 4 sene gecti ve bileğimi şuan kullanabiliyorum.

gelelima sskerlik konusuna. Diyelimki askere elverişli dediler. neden korkuyorsun ki 6 ay gidip kışlada takılacaksın. Sol Sağ eğitim yapacaksın. eskisi gibi doğuda dağda görev yapmak yok artık. Öyle silah sırtında gezmek yok. Ben bu sartlarda 15 ay yaptım mesela. Şimdiki askerlik faso fiso korkmana gerek yok

Benim bir korkum yok hocam . Lakin ben sol kolumu kullanamıyorum kolum diğerine göre bariz zayıf kaldı ve devlet bir yönetmelik sunmuş o kriterleri taşıyorsam faydalanmak isterim açıkçası, bende gitmek bitirmek isterdim ama benim geçirdiğim kaza biraz kötüydü ve ancak bu derece toparladı. Bu şekilde mesleğimi yapamıyorum evime para kazanamıyorum ön kol kası tamamen kaybolmuş şekilde bilek fleksiyonu yok denecek kadar az tendonlar eskisi gibi yerine gelmedi .

Üst Alt