Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kulagım duymuyor. % kaç rapor alırım?

guzikovi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İşitme engelli raporu alabilirmiyim ? %si önemli degil ekpssye girme şansım varmı

Tek kulak için % 12 verilir. Bu oran haklarınızdan yararlanmanız için yeterli olmaz.

iki kulak var %100 etse tek kulak duymasa %50 eder :/ %12 haksızlık bence ya. sonucta seslerın nerden geldıgını duyamıyorsun ınsanlar solundayken onları duymuyorsun off.

İki kulak % 100 etmez. % 52'dir iki kulağın tam olarak duymaması. Bu konuşma bozukluğuyla birlikte en fazla % 70'lere varır. Daha fazla bir oran alınması imkansıza yakın. Şimdi ben böyle dedim diye kalkıp biri % 80-90 aldım derse de bu dediğimin yanlış olduğu anlamına gelmez yani. :) Ama verilmesi gereken oranlar tablolara göre bu şekilde.
Tek kulak için de o oranları almanız mümkün değil yani.

dogrudur banada tek kulaktan 12 verdıler ben ayrıyettende depresyon paık atak hastasıyom 7 yıldır

Benim hafif işitme kaybım varmış yüzdesini yazmadılar bu Oranı nasıl buluyorlar yardımcı olabilirmisiniz

Sağ Sol
Hava 33. 36

Kemik. 33. 36
Konuşmayı anlama be Konuşmayı ayırt etme testini yaptırmadım onlarada ayrı oranmı mı veriyorlar ayrıcA cihaz kullanmamı önerdiler.

% kaç engelli raporu alabilirim abiler ablalar ?

1-Sol kulagım duymuyor askere almadılar
2-yüzümde seboreik dermatit var(Not: bence çölyak olabilir benim hastalık onun belirtisi olarak yüzümde oluyor olabilir ama emin degilim)
3-hemeroid var
4-aşırı terleme var

Bu saydıklarınız başka bir hastalığın belirtisi olmadıkça bu şekilde %40 ı bulacağını sanmam.

Merhaba hocam test sonuvu saga kulak hava 92 kemik50 sol kulak hava 11 kemik 5 bu testle yuzde kac rapor alabilirim tsk. ederim

esenyel084... hafıf duymama %6 dir
imdatusta... orta duymama %15 dir
guzıvko.... sen %20 alırsın dıger hastalıklarına baktır hastane gıt oranın yukselır..

enis hocam dun rapor aldim polio sekeli 40 verdi tek kulak isitme kaybi icin 12 toplamda yuzde 47 rapor aldim bu aldigim raporla vergi muafiyeti icin basvurrsam oranimi dusururlermi veya maliye yeniden heyetemi gonderir tesekkur ederim

malıyede tanıdığın varsa düşülmez.. kafası göre düşülecek tabı..ama hakkı yoktur

Üst Alt