Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolundan sakatlığı olan kişi adına araç alıp kullanmak..?

erdokuru

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,

Ben kendi param ile arkadaşım adına olan sakat raporuyla araç alsam 5yıl boyunca onun adına kalsa sigortası, kasko vs. dahil ancak aracı ben kullansam bir sorun olurmu?
bilen varmı?

teşekkürler

arkadaşınızın rapor oranı kaç bir akrabalığınız varmı rapor oranı doksanın altındaysa alamazsınız

çok teşekkürler
aracı alacağım firma olur dedi ama oran %55

akrabalık yok ama ehliyeti olan herkes kullanabilir diye öğrenmiştim sadece 5yıl boyunca onun adına kalıyo sonra devredebiliyo bana

sol kol sakatlığı benim ise sol göz olduğundan oranda 40 olduğundan olmadı bu sebple arkadaşım adına almaya karar verdim

Erdokuru kardeşim hakkın olanı isteyeceksin hakkın ve ona razı olacaksın senin yaptığın yanlış belki senin gibiler yüzünden bazı kardeşlerimize zorluklar çıkartmaya başladılar. Belkide bu istizmara uğrarsa asıl ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz çıkarılan yasalar ve yönetmeliklerle bu haklar ellerinden alınacak . Onuda geçiyorum mevla çıkartır hakkın olmayan bir şeyi sen alacaksın ve güle güle kullanacaksın

sende haklısın kardeşim ama bende oranım düşükte olsa özürlüyüm ve bu konuyu bilmiyorum ancak tüm sakatlar için ötv bedeli şart olmasa daha doğru olmazmı?
umarım benimle aynı fikirdesindir.

55 oranla alamasın 90 olması lazım yada h ehliyet olması lazım

sana onu söyleyen bayi halt etmiş senin engel durumun görme, araç alabilmen için oranının yüzde 90 ve üzeri olması gerek, başkasının adına araç almazsın aksi halde hem bayi hem sen hem raporunu kullandığın kişi ve maliyedeki memurlar ki artık en ince ayrıntısına kadar soruyorlar eğer ki onlarda alet olursa bu işe onlarda dahil olmak üzere sıkıntı yaşarsınız bilginiz olsun...

otomatik vites olursa kullanabılırsın dıye duşunuyorum

arkadaşlar çok teşekkürler ben alamadım ama akrabam a yaradı omurilikten raporu var o alabiliyor, kısmet diyelim belki bi kanun çıkarda tüm engelliler yararlanır kim bilir

Üst Alt