Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolunda hareket kısıtlılığı olan eşim ÖTV'siz araç alabilir mi?

77kadir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Eşimin E sol brakiyal pleksus paralizisi üst (sol kolu)raporu var.2. bir hastaneden H sınıfı ve ötv den muafiyetli araç almak için rapor aldık raporda H sınıfı sürücü belgesi alır, otomatik vitesli özel donanımlı araç kullanır. ÖTV muafiyeti sakatlık derecesi  evet yazıyor.Buna göre ötv siz araç alabilirmiyiz .nereye nasıl başvuraçagız

Aldığınız raporla istediğiniz bayii ile görüşüp girişimde bulunabilirsiniz. Anlaşmanız takdirde bütün işlemlerinizle bayi kendisi ilgileniyor.

Kadir abi benimle bir iletişime gecerseniz sizden bilği almak istiyorum 0541 946 99 15 bende h almak istiyorum eşinizin durumdayım bende cağrı atsanız yeterli

Sol kolumdan sakatlığım var. ÖTV'siz araç alımı konusunda..?

mrb oturanboğa ben sol kolumda engelliyim sadece ellim yok 2007 ötv siz araç aldım 5 yıllım biti yeni araç almayı düşünüyorum araç bayisine muracat etim dedilersol kola verilmiyor vergi dairesinden ben hastaneye sevk etiler % 60 raporum var
rapor da özel tertibatlı araç ve otomatik araç alabilir beyanı geciyor malyeye götürdüm beni bir öst kurula günderdiler öst kurulda da özel tertibatlı araç alabilir sadece sinyaller sağa alabilir beyanını koydular
rapora tekrar malyeye geldim malye diyorki buda olmaz vites kolunun alıp direksyonun yanına monte edilecek şekilde araç alabilirsin bu kadar bir saçma yasa varmı acaba fikrinizi alıp ve yardım cı olmanızı rica ediyorum

nasıl yani sol kola indirim mi yapıyorlar ?

sol koldan engellilerin yurt içinden ötv indirimli araç almazlar, çünkü sol elden engelli birinin aldığı araca hareket ettirici bir tertibat olmadıgından böyle ötv indirimli alamazlar,
Sol elden engellilerin yurt DIŞINDAN araç alma hakları vardır.
Veya Türkiye şartlarına uygun direksiyonu sağ tarafta olan araç sıfır olarak bayiler getirebiliyor ise ancak bu şekilde ötv den yararlanabilirsiniz.
Aksi takdirde sol elden engelliler ötv muafiyetli araç alamazlar

Aracın vergi istisnası ile satın alınabilmesi için araçta "hareket ettirici özel donanım" bulunması şart. Sinyal kolu vb. değişiklikler bu kapsamda sayılmaz. Vites kolunda ya da pedallarda bir modifikasyon şart. Bu yönde donanım takabilirseniz, maliye onay vermek zorunda. Ama nasıl bir donanım olur, TSE ne der, bilemeyiz...

Not: Sol kolundan kısıtlılığı olup yurt içinden vergi istisnalı araç alan hiç kimseyi bilmiyorum. Ama yurt dışından alınabiliyor

Üst Alt