Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolumu kullanamıyorum. Ehliyetimi H sınıfına çevirmem gerekir mi?

sezer28

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 2009 yılında trafik kazası geçirdim ve sol kolumu kullanamıyorum,ama benim daha önceden aldığım b sınıfı ehliyetim var. araç almak için ehliyetimi h sınıfına çevirmem gerekirmi yoksa b sınıfı ile araç kullanabilirmiyim bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Bende 2010 da kaza yaptım sol kolumu kullanamıyorum kardes sadece dreksıyon sınawına grceksın ortalalama bı 300 lıa hrcıcaksın h sınıfı ozel tertıbatlı ehlıyt wercekler sana trkıyeden sıfır araba alamıcaksın ya almnyadan gtrtıceksın yada burdan 2 el ozurlu plklı arac ala bılırsınn varmı baska soruu:)

benim soruma cevap gelmedi

h sınıfı ehliyet hakkında bilgi almak istedim..

bu siteden ali yüce diye biri msj attı bana yurt dışından araç getirebilceğini bana göre özelliklerde araç varmış elinde bide yurt dışından getirtiyormuş ona güvenebilirmiyim onu sorcaktım.

bu ehliyetle otomatik vitesli araç kullanabilirmiyim.

sezer h sınıfı ehlıyetınde tertıbatlı ve otomatık vıtes araba kullanır yazıcak almnyada bı tnıdgın warsa o getrrr sana yada alı yuceyle konusucan guwenılır bı ınsan yardımcı olursanaaa

Yurt dışından araç ithal edecekseniz, kimseye güvenmeyin, her zaman dikkatli olun ve her şey yazılı olsun.

Sol kolunuzu kullanamıyorsanız, soldaki kolları sağa taşıyarak H sınıfı sürücü belgesi ile araç kullanabilirsiniz. Varolan B sınıfını değiştirmeniz lazım yani. Rapor alıp sürücü kursuna yazılmalı, sadece direksiyon sınavına girerek B'yi H'ye dönüştürmelisiniz.

gunes peki bişey sorcam ben sana benimde sonradan meydana gelen sağlık sorunum oldu ve sol kolumu kullanamıyorum bana dendiki sol kolundan engelli olanlar ÖTV VE KDV den yaralanamaz diye söylendi peki bu konu hakkında bilgin varmı benim ehliyetim var h sınıfı ben ehliyetim ve raporumla araç alabilirmiyim.

Değişen bir şey yok. Sol kolundan kısıtlılığı olanlar yurt içinden vergi isitsnalı araç satın alamaz.

Üst Alt