Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolum doğuştan kısa ve 3 parmak eksik. Bana hangi ehliyeti verirler?

okan_ses

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
merhaba ben engelli bir üniversite öğrencisiyim
yazın tatildeyken ehliyet almak istiyorum ama bu konuda hiç bir bilgim yok
Ben %45 engelliyim. Sol kolum doğuştan kısa ve 3 parmak eksik.amal kolumun tutma kabiliyeti var.şimdi ben H sınıfı ehliyet mi verilir normal mi verilir.ve illa özel araç mı kullanmak zorundayım
aslında normal ehliyet alıp normal bi araba kullanmak istiyorum,bu mümkün mü?

sürücü yönetmeliği der ki: "Bir elin başparmak veya başparmak dışında iki parmak noksanlığı veya noksan sayılacak şekilde fonksiyon kaybı olanlarda, Ortopedi uzmanının ve/veya Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının görüşleri doğrultusunda A, B ve H sınıfı, her iki el başparmak noksanlığı ve ileri derecede fonksiyon kaybı olanlara F Sınıfı Sürücü Belgesi verilir."

Yani, B de alabilirsin. Yeter ki doktor uygun rapor versin...

ben normal almak istiyorum genel olarak.çünkü elimi kullanabiliyorum zaten %45 rapor vermişlerdi 2008'de.İki sorum var.
1) temmuz ayında başvurucam.peki normal araç ta kullanabilir miyim?
2) Rapor aldıktan sonraki işlemlerin hepsi diğer insanların yaptıkları gibi mi?gidip kursa başvurucam o kadar.başka özel bi işlem yok?

B sınıf alırsan evet, herkesle aynı psrosedürlere ve sınırlara tabi olacaksın doğal olarak. Yeter ki raporun B sınıfı sürücü belgesi almaya izin versin

Üst Alt