Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolum dirsek altı ampute. ÖTV'siz araç alabilir miyim? 2022 maaşım kesilir mi?

halil çıkmaz

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
bülent abi her gün değişik yazılar okuyorum ve kafam allak bullak oluyor.benim raporum da sadece h snf ehliyet alabilir ibaresi var. sol kol dirsek altı ampute yim indirim yok onu biliyorum bana tertibat isterlermi birde merak ettiğim üzerime bu aracı aldığımızda 2022 maaşı kesilenler olmuş dogrumu başkasının adına aracı alsam kullanırsam proplem olurmu. örneğin abimi üzerine vs

Bildiğim kadarı ile H sınıfı ehliyetin var ise özel tertibatlı araç kullanabilirsin. Araca özel tertibat eklenince de ÖTV'den veya yurt dışından ithal ettirirsen gümrük vergisinden muhaf tutulursun.

2022 maaşının hangi şartlarda bağlandığını bilmediğim için maaşın kesilir mi kesilmez mi bu konuda yardımcı olamayacağım.

evet araç alınırsa 2022 maaşı kesilir.zaten sol koldan engelli olanlar yurt içinden ÖTV siz araç alamıyorlar, sadece yurt dışından 3 yaşına kadar olan aracı vergisiz getirebilirsin.başkasının adına araç alamazsın.

Anlamadığım şey şu. Azıcık 2022 Sayılı Kanuna göz attım ve orada bahsedilen sadece devamlı aylık gelir. Araç devamlı aylık getiren bir şey değil ki neden bu maaşı kesiyorlar, mantığı ney ? Eğer araç alabilecek kadar geliri var diye değerlendiriyorlar ise bunu o kanunun hangi maddesine veya farklı bir yönetmeliğe göre mi yapıyorlar. Bu bir brökrasi değerlendirmesi ise ve ona göre kesiyorlar ise çok yakın akrabanızdan noter onaylı bir şekilde araç alması ve işlerini görmesi için araç değeri kadar bir bağış aldığına dair belge alması kanundaki bu saçmalığı aşacağını düşünüyorum.

yok abi bize indirim yok o kalktı sol kol engel sayılmıyor.sagolsunlar dün abim türkmenistan dan geldi vergi yok ülkede ya ordan bile gerideyiz

teşekkür edrim sagolasın iyi geceler

Kürşad, bu rada uygulamayı yapan memurlar için durum şu: "kişinin beyan ettiği yoksulluk ile tezat oluşturacak bir araç ya da mal-mülk varsa, 2022 maaşı iptal edilir". Her ilde/ilçede uygulama değişiyor. Onun için kimseye kesilir ya da kesilmez diyemiyoruz. Kesilen de var kesilmeyen de zira...

Üst Alt