Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolum ampute. Otomatik vitesli aracı ÖTV'siz alabilir miyim?

Sevdatasoy

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba
arkadaşlar forumda baya bir bilgi edindim ama sonucada pek ulaşamadım. 0 araç alım kapsamında 10 yıllık sürekli raporumu yeniledim bugün raporumu oto vitesli araç kullanır ibareini yazdırdım. Aynı zamanda ehliyet içinde aile hekimliği-tek dr- il trafik komisyonu işlemlerini halledip oradaki raporuda bugün halledttim. Nisanın 5 inde komisyon toplanacakmış, sorum şu; ehliyetime 10.02 ve 78 kodlarını yazdırırsam indirimden faydalanabilir miyim? ille tertibatmı gerekli? Engelim sol kol dirsek altı doğuştan ampute. yardımcı olursanız çok memnun olucam
teşekkürler

sol kol dirsek üstü amputeyim.o kodlar dışındada kodlar var raporumda.şuan araç almak üzereyim.maliye'ye bayi raporumu ilk sorduğunda hiçbir tertibata gerek yok dedi.ısrarla sordurdum sinyalin sağa geçmesini vs gerek yok dedi.bugün bayi işlemlerini bitirip evrakları maliyeye gönderdi sonucu bekliyorum

tertibat kodşarı varsa tertibatsız aracı nasıl verecekler? engelli raporunuzda ne yazıyor? kodlar nelerdir?

Sevdatasoy

10.02 Otomatik vites
35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.14. Tek elle/kolla işletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz.

İnanın bende merak ediyorum bunu

haci

ben de sol el 2 ve 3. Parmak amputeyim ötv siz araç aldım otomatik fakat mtv ödüyorum

mtv muafiyeti için vergi dairenie başvurmak gerekiyormuş. oto vites yeni yasada tertibat sayıldığından bence mtv muafiyeti olmalı. araştırıyotum am asonuca varamadım siz ne düşünüyorsunuz?

kendi adıma ben artık birsey düşünemiyorum hersey çorba.birkaçgüne kadar işlemlerimi tamamlayıp herseyi paylaşırım arkadaşlar.

sağlık raporu ve ehliyet raporu arasındaki uyumsuzluk

0 araç alımı kapsamında sona yaklaşmış bulunuyorum. dün ehliyet için raporumuda aldım, sağlık raporum da sadece otomotik vites kullanabilir yazıyor ehliyetimde tertibat kodları olacak. engelim sol kol dirsek altı amputr. ikisi arasındaki uyumsuzluk sorun olur mu? yaptırdığım tertibat aracın orjinalliğini bozacakmı? ek bir aparat mı olacak? tertibat dinyallerin sağa alınması olacak. kullanan arkadaşlar varsa esim atabilirlermi?

Sevdatasoy

ÖTV den muaf olan araç MTV den de muaf olur . Benım aracım sadece otmatık hem ÖTV hemde MTV odemedım , odemıyorum .

aracımı sonunda aldım arkadaşlar darısı başınıza.

maliye önce tertibata gerek yok demişti fakat sonradan istedi tabiyki. sinyal sağa geçti bi aparatla ve topuz takıldı. orjinallik bozulmadı.
ruhsata 3.dereceye kadar yakınları kullanabilir ibaresi ekendi.
ben aracı farkı bir sehirden aldım.bayiye evraklaımı noter onaylı kargoladım. bütün takibi onlar yaptı.
aparat için 1500 TL Verdim bunun içnde apratın ücreti+proje ücrt+muaye ücreti+çekici+3derece yakınları kullanması için verilenücret.bayi bütün işlemlri haledip evrkarı bana göderdi ruhst plakayı çıkarıp aracı aldık geldik çok şükür.

E devlette mtv borcum gözüktü sordum bunun üzerine bi form verdiler maliyeden rapor ve ruhsat fotokopisini de verdim bugün hemen düştü mtv bilginize arkadaşlar

Üst Alt