Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol koldaki kısıtlılık nedeniyle ÖTV'siz araç alınabilir mi?

ozcanerkus

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Bir arkadaşım transfer miyelit rahatsızlığı var sol kolunda kısmı felç var kolunu yukarı kaldıramıyo ama elini kullanıyo bu durumda ortopedik engelli sayılıp ötv den faydalanabilirmi bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim arkadaşlar

Manuel araç kullanamayacağı doktorlar tarafından belirlenirse, büyük olasılıkla ÖTV muafiyeti alabilir. İl sağlık kurulundan 78 ve/ya 10.02 kısıt kodları verilirse( büyük olasılıkla bu kısıt kodlarını verirler) ÖTV muafiyeti için bir bayiye gidip görüşebilir(daha kesin bilgi için Ümraniyedeki Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi bu konuya bakıyor).

Ehliyet yenileme için izlenmesi gereken yol:
https://www.engelliler.biz/forum/oz...devri-islemleri-yol-haritasi.html#post1735756

İlk kez ehliyet almak için izlenmesi gereken yol:
https://www.engelliler.biz/forum/oz...it-oldum-simdi-ne-yapmaliyim.html#post1711473

merhaba arkadaşım . sol kol engelliyim kolda kısıtlılık mevcut otomatik vites kodları mevcut tertibat olarak sadece direksiyon topuzu yazıldı. işimi garantiye almak için 2 ayrı vergi dairesine gittim ve sordum sorun yaşayacaksam özelge isteyeceğim diye belirttim , adamlar sinirlendi hatta raporu eline aldı ve baktı raporun gayet uygun ne özelgesi canım istediğin zaman işlemlerini başlat en ufak sorunda da ben budayım gel dedi . 2 yer de aynı şeyi söyledi .sizde de problem çıkacağını düşünmüyorum alırsınız inşallah.ama öncelikle hastane işlemlerini halletmeniz lazım otomatik vites ibaresi yazdırmanız yeterli olacaktır belkide o arkadaşa da direksiyon topuzu kodu da yazabilirler.ama raporları alırken olması gereken şeyleri detaylıca yazdırın sorun yaşamayın sonra. ortopedik engelli sayılacaktır ve rapor almada sıkıntı yaşamazsınız oranın araç alımında önemli olmadığından bir sorun çıkmayacağını düşünüyorum .

Üst Alt