Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sol kol için ÖTV araç indirimi uygulanıyor mu artık?
Herkese iyi günler %56 raporum var sol kol dirsek altı, indirimli araç alabilirmiyim ehliyetimde yok ama nasıl bir yol izlemem gerekiyor herkese sevgiler
Evet alabilirsiniz.
Sol kola artık otomatik vitesli araç ötv siz olarak verilmektedir.
Önce 78.otomatik vites kodlu ehliyetinizi alın.
Sonra yetkili bir hastaneden ötv muafiyeti için sağlık kurulu raporu.
bugun cevizlibagda odak opele gittim benim numaramı ve raporumun fotokopisini aldılar sadeced yuzde 90 engellilere veriliyor dedi ama bi kanun var bayramdan sonra bekliyoruz filan yürürlüğe girmemiş dedi bana
benim ehliyetim normal b ufuk bey önce ehliyet mi değiştirmem gerekiyor otomatik araç kullanabilir diye peki ehliyeti değiştirdikten sonra ötv indirimli raopru kabul etmezlerse ehliyette değişmiş oluyor yani otomatik araba alamazsam normal şimdiki aracımı nasıl kullanacağım yardımcı olurmusunuz
Üzülerek söylüyorum ama ODAK taki insanlar birşey bilmiyor desem yeridir.
Geçen bende gittim oraya. Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesinden aldığım raporuma bu sağlık kurulu raporu değil H sınıfı ehliyet alır raporu dedi.
Gelde gülme. Bende güldüm ve siz bazı şeyleri iyice öğrenin bu raporu bakkaldaymı aldım ben dedim çıktım.
Ne diyeyim eğitim şart
ysrkrdmr
Ehliyetiniz değişir demiyorum, değişirse diyorum. Durumunuzu bilmiyorum, değişir ve 78 kodu işlenirse ötv den faydalanmasanız da artık manuel araç kullanamazsınız.
Ehliyet Almak İçin Belgeleri Tamamladım Bakırköy Hastanesi Ehliyet Alamassın Dedi
Herkese iyi günler ilk defa ehliyet çıkarmak için önce sağlık ocağı sonra sevkedilen ortopedi ve ardından il sağlık müdürlüğünden komisyondan geçtim.2013 yılında aldığım normal engelli raporumu bakırköy sadi konuk hastanesinden almıştım bugun tekrar oraya gittim iki belge ile hem ehliyet müracatı için verilen belge ve engelli raporum ile Ötv için napmam gerekiyor diye sorduğumda aldığım cevap ne olsun sen ehliyet alamassın kolu olmayanlara ehliyet vermiyorlar boşuna sağlık kuruluna girip tekrar rapor için 300 tl verme dediler sizce bu doğrumu Sol kol dirsek altı ampute %56 raporum var 2 aldığım belgede resimlerni paylaşıyorum lütfen yardımcı olun.Başka bir hastaneyimi nediyim yoksa söylenenleri kabulleneyim mi ?
Buraakkaatan kardeş özel tertibatlı olduktan sonra alırsın. yukarıdaki belgeye görede alıyosun zaten.Sol kol dirsek altından ampute ise. başkasının yardımı olmadan hayatını idame ettiremezsın ağır engelli olması gerekliydi. yanılıyormuyum acaba.
Merhaba arkadaşım bende sol kol dirsek altı ampute yim Mart 2016 tarihinde ehliyet için rapor adım Bakırköy Osmaniye Polikiliniğinden oradaki ortopedi doktorları sorun çıkarmıyor hatta bu senin en doğal hakkındır diyorlar.
sol kol dirsek üstü amputeyim ehliyetim bu hafta elime geçti çok şükür.ehliyet alabilirsin tabiyki ama malesef dr ların insiyatifine bıırakılıyoruz.ötv için henüz bi girişimde bulunmadım sağlık raporumda ötv değerlendirmesi yok çünkü.onunla ilgili bilgi aldığımda da paylaşırım.
İl sağlık müdürlüğünden aldığın ehliyet alabilir raporu.onda engelinle ilgili bi oran yok zaten.engel oranının bulunduğu sağlık raporunda ötv ile ilgili değerlendirme olması gerekiyor.eğer yoksa bunun için yeniden sağlık raporu almalısın.benim sağlık raporumda ötv değerlendirmesi yok il sağlıktan aldığım raporla ehliyetimi aldım.şimdi tekrar hastaneye başvurup ötv değerlendirmesini isteyeceğim.