Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol hemipareziyim. Ehliyet ve araç almak için ne yapmalıyım?

münadi

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar. Sol hemiparezi yüzde 44 sürekli engelli raporum var. Engelli ehliyet ve ötv için başvurdum. Önce ehliyeti hak etmem gerekiyormuş. Bir galeriye gittim ötv indirimi için mevcut raporum yeterliymiş ancak rapora otomatik vites kullananabilir yazdırman gerekiyor dedi. Heyete girmeden bunu yaparlar mı. Bir de heyete girerersem bu rapor oranım düşermi. Yardımcı olursanız sevinirim.

münadi

Ehliyetiniz var mı?
Var olan raporunuzdaki ifadeler ve koyulan tanı nedir?

Ehliyetim yok. Yeni başvurdum. Tanı şöyle
Fiziksel tıp ve rehabilitasyon sol hemiparezi

Nöroloji ise sol elde distonik postur+menenjit sekel+sol hemiparezi soş üst ekremite 4/5 + alt ekremite df 4/5 spastisite + beyin bt. Sağ post Parietalde hipodens ensefalomalazik
Böyle yazıyor hocam

Hocam perşembe günü ehliyet için heyete gircem. Bu sırada ötv indirimi için mevcut raporuma ekleme yaparlar mı. Yoksa yeniden mi çıkarmam lazım.

münadi

Malum, ehliyet raporuyla araba alım raporu farklıdır.

Ehliyet için: aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> sürücü kursu -> emniyet

Araç için: yetkili hastanelerden engelli sağlık kurulu raporu alınmalı (hayır, var olan rapora ekleme yapmazlar). Raporda tıbbi tanının yanı sıra oran ve bir de ötv indirimine dair değerlendirmeler bulunmalı

Hocam mevcud yüzde 44 oranım yüzde 40 ın altına düşermi çünkü bu oranla atamalara başvurcam da. Ötv de illa oran olmalıdır. Ve yazdığım tanılara göre ötv indirimi verirler mi sizce

Yeni rapor eskinin hükmünü kaldırır mı atamalarda yüzde 44 olan raporu kullanabilirmiyim acaba teşekkür ederim.

Hocam forumdaki önceki konuları inceledim siz ötv için olan raporda orana gerek omadığınj ifade etmişsiniz ve bunla ilgili resmi yerlere yazı yazmışsınız. Bu konudaki net görüş nedir acaba teşekkür ederim.

münadi

Raporda oran olmak zorunda. Bunun aksini yazmış olacağımı sanmıyorum. Çünkü bu konuda Yıllardır bir tereddüt olmadı.

Orana düşer mi, bilemem. Ama düşse de fark etmez! EKPSS'ye girerken elinizdeki raporu kullanırsınız... İlle de son rapor kullanılacak diye bir şart yok. En azından şu ana dek böyle bir kural getirilmiş değil.

Bu gün aldığım engelli sürücü b ehliyet ve yüzde 44 lük sürekli raporum ile ötv indirimli araç alabilirmiyim.

münadi

vergi dairesinden sorgulattır veya bayi aracılığı ile burda ne desek boş bazı vergi daireleri teşhiş ile ehlıyettekı koda bakıyor uygunsa tamam dıyor bazıları mutlaka engellıyle ılgılı tertibatın acık olmasını yazmasını ıstıyor ıbareyı acık gormek ıstıyor .

işiniz tamamen maliyeye kalmış
burda A arkdaşımız alır der B arkdasşımız olmaz der kesin cevap belli maliye tamam dedim mi zaten bu ıslerde olay bıtıyor gerisi hıkaye :)

maliye bugün red verdi. raporda ibare olcak illa demiş. bunla ilgili bi görüş var mı acaba teşekkür ederim

münadi

Alın işte yine bi yerde vergi dairesi arıza çıkartmış! O iki raporu birbirini tamamlayan rapor olarak değerlendirip işleme almalı.

Mevuzat der ki: "Engellilik durumunun tevsikinde ibrazı zorunlu olan engelli sağlık kurulu raporu, maluliyeti veya engelliliği ile sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların (veya engelliliği ile başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli taşıtların) kullanılabileceğine dair değerlendirmeyi içermeli ya da bu hususun anlaşılabilmesini sağlayacak şekilde açık olmalıdır."

Engelli raporunda bedensel durum tanı kısmında net olarak yazılmış. Ehliyet raporu da bunu desteleyen içeriğe ve kısıtlama kodlarına sahip. Bu halden daha açık nasıl olur rapor!
Bence vergi dairesine iki raporla birlikte dilekçe yaz ve konu hakkında özelge iste. Ankara'da aklı başında birileri vardır diye umuyorum.

OturanBoğa
HOCAM vergi dairesi derken maliye bakanlığına mı yazcam. örnek dilekçe varsa link atarmısınız. dilekçe başlığı nasıl olacak acaba teşekkür ederim

münadi

Vergi dairesine gidip "Sol hemiparezi rahatsızlığım var. Manuel vitesli aracı özel donanım olmaksızın kullanmam mümkün değil. Bu bağlamda, ekte yer alan iki sağlık kurulu raporuma istinaden araç alımında ÖTV muafiyetinden yararlanıp yararlanamayacağıma dair Özelge ile tarafıma cevap verilmesini arz ve talep ederim." diye dilekçe verin. Raporlarınızın da fotokopilerini ekleyin.

yüzde 44 sol hemiparezi raporum ile bugün ötv indirimi için başvurdum. sonuçlar 1 hafta sonra dediler. sonuçları burdan paylaşıcam.

ötv indirimi çıkmama ihtimali var mı sizce

Sürücü belgendeki kodlar raporruna uyuyorsa sorun çıkmaz

Raporumu bugün aldım.
Galeriye gittim fotokopi bıraktım.
Maliyeye soracaklar bir sıkıntı olmaz dediler.
Ehliyet için aldığım raporda ki kodlar (10.02-35.04-40.11) için şöyle dediler.
Bu tertibatlar için proje cizilcekmiş ama muayeneye girmicekmiş.
Sizce bu tertibatları sadece alsam ama hiç taktırmasam olur mu acaba

araca tertibat takılmadan tescil belgen onaylanmaz ruhsat çıkmaz.

münadi

Bu raporla araç alımında hiç bir sorun yaşamayacaksınız. Şimdiden hayırlı olsun

Üst Alt