Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Hemiparezi ile H sınıfı ehliyet aldım. ÖTV muafiyetli araç alabilir miyim?

japon1905

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

%50 raporum var. Rapor sonucunda sağ kulakta total işitme kaybı + opere serebral ykl- sekel sol hemiparezi teşhisi konulmuştur. Bu rapor doğrultusunda vergi dairesine
maliyeye gittiğimde araç alamazsınız diyorlar. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi...

Özellikle sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğu tanı olarak belirtilmeli. Sonra da "otomatik vitesli otomobil kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibaresi yer almalı.

Sol hemiparezi...

Merhabalar,

%50 Raporum var. Raporda sol hemiparezi teşhisi konmuştur. ÖTV den araç 0 araç almak istiyorum ama vergi dairesi sol hemiparezi yazıyor bu yüzden bana otomatik vitesli araç alamayacağımı söylüyor. Hastaneye gidip raporu SOL ALT HEMİPAREZİ olarak düzeltmek istediğimi söylediğimde raporu değiştiremezsiniz bilgisini veriyorlar. Konu hakkında bilgi ve yardımlarınızı rica ediyorum

japon1905

Şu anda araç için rapor vermek konusunda hastanelerde belirsizlikler yaşanıyor. Eğer acil değilse birkaç ay beklenmesini öneririm.

Aslında o raporu aldığınız hastanenin başhekimine gidip öyle bir ekleme yaptırabilir ve kaşe-imza ile Maliye'den geçirebilirsiniz. Öncve bunu deneyin derim. Sonuçta eklenmesini istediğimiz şey tıbbi bir değerlendirme değil, şeklen bir düzeltme. Başhekim isterse yapabilir bunu...

Üst Alt