Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol femur AVM olup vergi istisnalı araç almak mümkün mü?

mgold

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Bülent Bey Merhaba....

Ben de sol femur başından AVN hastasıyım. Özel tertitabata gerek kalmadan otomatik vites araç kullanabliyorum.Vergiden muaf olmak için bahsettiğiniz başvuruları yapmak için H sınıfı ehliyet gereklimi?
Bende B sınıfı var yeterli olur mu? Bir de ayrıyeten rapor mu çıkartmak gerek yoksa normal özürlü raporu yeterlimidir? ...

H sınıfı ehliyet şart (bkz): "sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engellilerin "H" sınıfı sürücü belgesi olması halinde, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araçları ilk iktisabında bu istisnadan yararlanmaları mümkün bulunmaktadır"

ilginiz için teşekkür ederim iyi forumlar...

Ben bugün hastaneye başvuru yaptım.Ötv den faydalanabilir diye rapor alınmıyor.Sadece H sınıfı için rapor başvurusunda bulundum.Ortapedik engelli olduğumuz için özür derecesine bakılmıyor.H sınıfı ehliyet ve H sınıfı ehliyet alabilir raporu ile ötv siz araç alabilirsiniz.Gelişmeleri paylaşmaya devam edicem.

Üst Alt