Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elimden engelliyim. H sınıfı ehliyetimde hiç bir ibare yazmıyor..?

diriliş

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
H Sınıfı Ehliyetim de Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir Yazmıyor, Kendi Arabamı Tertibatsız Kullanabilir miyim ? Trafik tescile soruyorum h sınıfı ehliyet varsa tertibat olması lazım diyor trafikte ceza yersin diyor doktora gidiyorum tertibata gerek yok diyor o zaman b sınıfı ehliyet raporu verin diyorum olmaz diyor ortada kaldım. kendi arabam var tertibat istemiyorum ne yapmam gerekiyor

1 mayıstan itibaren yeni düzenleme ile tüm ehliyetler B sınıfı olacaklar.. köklü değişiklikler oldu bir kaç gün sonra sıkıntın çözülür.

sol el yanmıştı biraz hareket kısıtlığı var. H sınıfı ehliyet alması uygundur yazıyodu

1 mayısta nasıl b yaptırabilirim.

bülent bey benim şimdilik aracım var ve yeni araç alma gücüm şimdilik yok ben kendi aracımı bu halde kullnmam sıkıntı olur mu

özel donanım gibi bir ibare olmadığı sürece raporunuzda, sürücü belgenizde (emniyetteki dosyanızda) de bir kısıtlama olamaz. Emniyet'teki görevliler yanlış yorum yapıyor...

Bu halde kullanmanızda bir sıkıntı olmaz. Sonuçta sınırları belirleyen şey rapordur ve raporunuzda bir kısıtlama belirtilmemiş.

sadece h sınıfı ehliyet olur mu peki h sınıfının maksadı özel tertibat değil mi.

29329 sayılı yönetmeliğe göre ehliyetimi nasıl değiştirebilirim

H sınıfı ehliyet demek ille de özel donanım olacak demek değil. İşitme engellilere de, bedensel kısıtlılığı olup araç kullanmak için özel donanıma ihtiyacı olmayan kişilere de H sınıfı veriliyor.

Ki, zaten 2016 yılından itibaren H sınıfı iptal edilecek, herkese B sınıfı verilecek.

H sınıfı ehliyetimi yeni yönetmeliğe göre nasıl değiştirebilirim

H sınıfı ehliyetimi 17.04.2015 tarihli yeni yönetmeliğe göre nasıl değiştirebilirim

Yani Ben Tertibatsız olarak kendi aracımı kullanabilirim öyle mi bu işin yasal mevzuatı nedir acaba

Belirleyici olan şey rapordur. Dayanak da rapordur. Ehliyet dosyasında/üzerinde bu rapordaki sınırlar yazılır.

raporunda tertibat belirtilmeyen tertibatsız kendi aracını kullanabiliyor mu?

ehliyetınde belirtmiyorsa kullanabiliyor.

yazmaz olurmu krdesımm sol kol benımkıde tertıbatlı arac yazıyooo

"otomatik vites araç kullanır" yazısı var ama yani özel tertibat yok. o zaman nolacak?

sol kol yanıktan dolayı biraz hareket kısıtlığı olan ve H sınıfı ehliyeti olan ama tertibat ibaresi bulunmayan ( raporda da sadece h sınıfı sürücü olur yazıyor tertibatla ilgili biş belirtmiyor) ehliyetle kendi aracını kullanabilir mi kullanamaz mı?

BİRİNCİ BÖLÜM
Sürücü Belgeleri, Müracaat Esasları ve Verilme Şartları

Sürücü Belgelerinin Sınıfları
Madde 75- Sürücü belgeleri, Karayollarında sürülecek araçların cins ve gruplarına göre aşağıdaki sınıflara ayrılır.

-“H” Sınıfı Sürücü Belgesi (Hasta ve sakatların kullanabileceği şekilde özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacaklar için),

Araçların Sürülmesinde Yetki Durumu
Madde 85- Araçlar; cins veya grubu için geçerli olan sürücü belgeleri ile sürülür.
Ancak bunlardan; A1, F, G, ve H Sınıfı Sürücü Belgeleri ile yalnız kendi sınıflarındaki araçlar,

arkadaşım sorduğun sorunun mevzuatı yukarıda . kıssaca isteğin yasal değil lakin uygulamada emniyet göz yumuyor . tabiki bu sıkıntı yıllardır böyle ama yargıya intikal eden bir olay yok eğer intikal ederse sıkıntı olur . ayrıca bu problem 01.01.2016 dan sonra son buluyor

Üst Alt