Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el parmaklarımda kısıtlılık var. ÖTV muafiyetli araç alabilir miyim?

raşo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
MERHABA Arkadaşlar yardımcı olurmusunuz lütfen..

Benim %45 raporum var özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli H sınıfı ehliyetim de mevcut.Sakatlığım sol parmaklarımda biraz uğraştım ama ÖTV den muaf araç alamıyormuşum,sizce alabilirmiyim veya aracım var benim vergiden muaf olurmuyum.

Sol elinden sakatlığı olanlar yurtiçi araç alımlarında vergilerden muaf olamazlar.

Peki MTV den muaf olma şansımız var mı?

MTV istisnası için:

(ilgili özelge) Buna göre, engellilik durumuna uyacak şekilde taşıtın direksiyonuna topuz takılması, engelin bulunduğu taraftaki silecek kolu, sinyal, cam silecek kumandası, dörtlü flaşör, ön-arka cam su fıskiyesi korna ve kontak gibi düzeneklerin diğer tarafa alınarak direksiyon simidine monte edilmesi gibi tadilata ilişkin teknik belge ile 21 Seri No.lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliğinde belirtilen diğer belgelerle birlikte ilgili vergi dairesine müracaat edilmesi halinde, söz konusu taşıtın motorlu taşıtlar vergisinden istisna edilmesi gerekmektedir

Üst Alt