Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el parmaklarımda eksiklik var. Araç alımında vergi indiriminden yararlanır mıyım?

ersin494

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhaba,

Sol el parmak eksikliğinden dolayı yıllar önce ehliyet verirken H sınıfı vermişlerdi sonrada düz vites araba kullanırken ceza kesmişlerdi. Araştırdığım ve o zaman bulduğum bir emniyet müdürlüğü kararına göre ehliyetimi değiştirip " otomatik vites araç kullanabilir" ibaresi ekletmiştim. Gerçi her polis çevirmesinde sorun yaşıyorum ama sanırım onlarda çok anlamadıkları için uğraşmıyorlar.

Yukarıda açıkladığım duruma göre şimdi ÖTV indirimli araç alabilir miyim? sanırım sol el için yasa çıkalı 5-6 ay oldu. Alabilirsem nasıl almam lazım okuduğum kadarıyla hastaneden ötv indirimli ve özel tertibatlı araç kullanabilir raporu almam gerekiyor. Eğer böyle bir rapor benim durumum için geçerli değilse neden benim H sınıfı ehliyetim var:) B sınıfına çevirebilir miyim?

Teşekkürler.

Evet dediğiniz şekilde rapor alabilirseniz sizlere de ötv muafiyeti yolu açıldı.

Aynı sorun bende de vardı hocam. 2010 yılında H Sınıfı ehliyet aldım ve bana ticari hariç her türlü aracı sürersin dediler otomatik olacak illa demediler. Sora ÖTV için yeni rapor aldım 3 ay önce doktor: H sınıfı ehliyet alır otomatik vites, Sol eldeki fonksiyonlar sağ ele aktarılacak şekilde araç alır diye rapor verdi. Sadece Sinyal koluna bi aparat taktılar aracı Yeni çıkan kanuna göre 3. derece akrabama kadar kullanılabilir yazdırdım ruhsata.

Cevaplariniz icin tesekkurler.
egd.19 ozellikle rapor alirken sol eldeki fonksiyonlar sag ele aktarilacak diye belirtmem gerekiyor mu? Yoksa sadece ozel tertibat kullanir gibi bir rapor is gorur mu?

Görür bence hocam sol el için sinyal aparatı yeterli oluyor diye biliyorum ama sen sadece otomatik vites araç kullanır raporu alırsan daha iyi olur sinyal verebilirsin heralde sol elinle demi? Zaten aparat olayı çok saçma birsey sinyal aparatını kullanmıyorum ben şahsen süs gibi duruyo öyle arabada

Üst Alt