Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el parmaklarım yok diye ehliyet vermediler!?

merve d

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sol elimde parmaklarımın olmayışından dolayı direksiyon kavrama yeteneği yok diyerek sürücü olamaz raporu verdiler. Engellilik oranım %54 . Ehliyet ve olumlu rapor için nasıl bir yol izlemem gerek yardımcı olur musunuz ?

Geçmiş olsun.Şimdi sizin durumunuzu düşünüyorum ve araç kullanmayı hayal ediyorum.Bu şekilde araç kullanmak gerçekten zor ve tehlikeli.Siz rahatlıkla araç kullanabiliyor musunuz?

Arac kullanmadım hiç ama raporu alabilsem öğrendikten sonra kullanmak Zor olmaz diye düşünüyorum. Sol kolu dirsekten olmayan arkadaşlarımız arac kullanabiliyorsa ben de kullanabilirim diye düşünüyorum.

merve d
doktorun bilgisizliğine denk gelmişsiniz sanırım biraz. Bu rapor işini özellikle yapan özel hastaneler var ama ikamet ilinizde varmıdır bilemiyorum. Sol el parmakları olmyanalar için yada dirseği ile kullananlar için aparatlar mevcut zaten. kaldıkı sağ ellede kullanabilirsin silecek sinyal vs kolları bir tarafa toplanır araçta koldan vitesli olur hiç elini direksiyondan bırakmana ihtiyaç olmaz.

oldukça saçma bir karar olduğu ortada. bence itiraz edin. benim parmaklarım var ama direksiyonu pek kavradıgımı hatırlamıyorum. artık her araç hidrolik direksiyonlu ve avuç içiyle hafifce bastırınca tam tur döndürmeye imkan saglayan durumda pes etmeyin mutlaka değişecektir bu karar.[/QUO
Mersin'de ikamet ederken oradan olumsuz verdiler oraya itiraz etmeden suanki ikamet yerim Zonguldak'ta ki hastaneye başvurabilir miyim peki tekrardan

ben bişey soracam ehli,yet almam için hastaneden tekrar rapor almam gerekirmi ben 2016 rapor aldım ama ehliyet kısmına değerlendirildi yazmam gerekiyormu gerekiyorsa tekrardanmı rapora baş vuracam rica etsem bilgilendirseniz

merve d

Bir parmak çalışsa, başka hiç bir uzuv çalışmasa bile araç kullanılır, İki eli ampute olup uçak kullanıyor millet, bizim rezilliğimize bakın! Namussuz, vicdansız, ahmak insanlar yüzünden en temel hakkımızı almak için bile mücadele etmemiz gerekiyor! İçine edeyim böyle ülkenin ben! Sana sürücü olamaz diye doktoru/heyeti meslekten med edip bir de gazetelerde boy boy ifşa etmek lazım. İnsan içine çıkartmamacasına...

Hasılı, başka bir hastaneye gidip rapor almanı sonra il sağlık müdürlüğüne giderek gerekli kısıtlama kodlarını yazdırarak ehliyet almanı öneririm.

Üst Alt