Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el engelim var. Araç alımında vergi indiriminden yararlanamıyor muyum?

kanaryaaa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaslar benim h sinifi ehliyetim var.arac almayi dusundum bir bayii ye arac almaya gittim raporu verdim. Ve bayii raporu umraniyede vergi dairesine fax cekti ve biz size bilgi verecegiz dediler 2 gun sonra bayii beni aradi otv den faydalanamiyorsun dendi
(Otomatik vitesli arac kurlanabilir ibareli rapor du )
Benim rahatsizligim sol el 4 parmak

selamün aleyküm
sana o raporu veren hatalı galiba
oto vitesli araç kullanır raporu vermesi için senin sol ayağında bi rahatsızlığının olması gerekiyor diye düşünüyorum.
benim sol ayak protez. vergi dairesinden bu işlere bakan görevliye kendim sordum faydalanabilirsin dedi.

sol el engeli bulunan kişiler ötv muafiyetinden yararlanamazlar.

Sol el ile ilgili olarak kanunda bir değişiklik olmazsa ÖTV indiriminden Türkiye içi indirimden yararlanamıyorsunuz. Bende sol el engelli biri olarak bu yüzden 2. el araç bakmaya başladım lakin şansımıza onlarında fiyatları tavan yaptı . Benim raporumda otomatik vites ve özel donanımlı diye yazıyor. Sizin rapor tarihiniz nedir .

kanaryaa

Rapor tarihi 20/08/2013
Sol el 3-4-5 parmak mcp eklemden. 2.parmak proximal phalanx proximalinden ampute-sol eli normal dairevi direksiyon kavramaz
Gozluk sag 0.5 sol 1.0 renk gorme normal
(Otomatik vitesli,ozel tertibatli arac kullanabilir)
Yaziyor.

Benim ki ile aynı yazılan karar . 2mizde 0 araçlarda ÖTV indiriminden yararlanamıyoruz Türkiyede .

Turkiyede diye ibale kullanmissin
Anladigima gore yurtdisindan alabiliyoruz galiba

Otv yi anladim faydalanamiyoruz ya mtv faydalana bilirmiyiz bunu hic arastirmadim bilginiz var mi

Bence yanlis ben manuel vites arac kullanamiyor isem otomatik vites. Sarti kosuluyor ise aradaki fark 8bin ile10 bin arasinda bunun celemesini neden biler cekiyoruz

volkan,

şimdi kanunu yada yasayı değiştiremeyiz böyle bir uygulama var sol el engelli iseniz siz türkiye'deki otomabil şirketlerinden ötv muafiyetli araç alamıyorsunuz. sadece yurtdşından ötv muafiyetli araç alabilirsiniz.

Yurtdisindan alacagim arac 2sene sonra muhanesi icin yurt disina mi yoksa turkiyede mi muhane edilir
Birde bizler mtv odeyecekmiyiz

TUVTURK'ün bi kısmıda almanların zaten gitmenize gerek yok.. Burda muayn ettirebilirsiniz ve MTV den muaf olacaksınız

Yurt dışından aldığın aracı 10 sene satamıyorsun . 10 seneden önce satmak istersen ödemediğin ÖTV sini ödeyip öyle satabilirsin. Muayene işlemleri yurt içinde oluyor. Diğer araçlardan bir farkı yok . Özel Donanımlı olduğu için MTV de ödemiyorsunuz. Benim şahsi görüşüm yurt dışından almak akılıca değil normalde 3000-4000 € olan aracı 6000-7000 € ya getiriyor bu iş ile uğraşan kişiler . Ha sizin tanıdığınız vardır kendiniz kendi işinizi halledebilecek seniz yabancı araba her zaman Türkiye'ye ihraç edilenlerden iyidir benim gözümde.

Ben bayiiden arac almis olsam otv sinden muaf olmadigima gore acaba mtv den muaf olabiliyormuyum

Bunun icin motor gucu fark ediyor mu acaba ornegin 2000cc. Bunda bir sinirlama var mi ?

0 alımlarda 1600cc diye biliyorum yeni bir düzenleme yapılmış olabilir. Özel donanım varsa aracınızda MTV ödemezsiniz. MTV için anahtar kelime araçta donanım olması şeklinde bakabilirsiniz.

Arkadaşlar herkese slm öncelikle benim ehliyetim h ( otomatik vites ) yazıyor ben ÖTV indiriminden faydalanamadım ama tüm otomatık vitesli Araçları kullanıyorum trafik polisi ile sorun yasamadım benim sol el 4 parmak

Sevgili kanaryaaa

öncelikle nereye ne zaman müracaat ta bulundunda ÖTV.den yararlanamazsın cevabını aldın.ÖZEL DONANIMLI OTOMOBİLLER-MOTORLU ARAÇLAR-H SINIFI EHLİYET ( sol el kısıtlığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir ) sayfasında sizin durumunuzu açıklayan bilgiler var.Umarım her şey yolunda gider.

Üst Alt