Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol dizimde kısıtlılık var. ÖTV indiriminden nasıl faydanabilirim?

exsoul

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2005 yılında trafik kazası gecirdim sol dizimde hasar kaldı 2006 yılında %20 rapor verdiler askeriyeden curuk raporum var şimdi arakdaşlar sunuda acıklamak isterim debriyajı tam anlamıyla kullanamıyorum prof doktorla görusme yaptım cok uzun ugraslar sonucunda bir miktar acılma olabilir dedi ama kesin konusmadı

şimdi soruma gelirsek nasıl bir yol izlemeliyim dizimde bir vida mevcut dizimde 10 derece bir bukulme söz konusu normali 180 dereci bu acıdan bakarsak ötv den faydalanabilir miyim..
acil olarak cevap verirseniz cok memnun olurum sallama bilgi degil yasayla konusursak daha saglam olur diye dusunuyorum. ne yapmalyım.

Ben gecen sordum b sinifi ehliyetim var emniyete sordum %15 raporum var sag elimden dedim ilgili doktordan ozel tertibatli arac kullanabilir raporu alman gerek dediler

önce aile hekimliğine başvuracaksın.engelli ehliyeti almak istediğini söyleyeceksin.O sseni hastaneye ortopedi veya fizik tedaviye sevk edecek.bu branşlardan biri özel tertibatlı araç almanı uygun görürse il sağlık müdürlüğüne sevk edecek.İl Sağlık Müdürlüğü senin nasıl bir araba kullanacağını belirledikten sonra ehliywtini alacaksın.H sınıfı kalktı A-B oldu.Engelli raporunu da aldıktan sonra arbanı alacaksın.%20 engel oranı için az bi ötv indirimi olur.ama olur.

Kardes ötv icin firmayla görüştüm yuzde farketmiyo ayni indirimi alabilirsin diyo tertibatli yazdiktan sonra benim izlemem gereken yol nedir takipcilere gitmeme gerek varmi bunlari ogrenmek istiyorum

eğer işini kendin yapabilirsen yap.ek-1 formunu dolduramazsın.ben sigortacıma kasko ve trafik sigortasını size yaptıracam şartım ek-1 formunu yazarsanız dedim tamam dediler.iş takipçilerine doldurtmuşlar.zorlanacak iseniz iş takipcisi 40 tl ye yapıyor.plaka ruhsat vs.

% 20 raporum var 10 yıl öncesine ait suan ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim ötv muaf olmak için

bulunduğunuz il deki devlet hastahanesinden " özel tertibatlı araç kullanabilir" ibareli bi rapor almanız gerekli ötv indiriminde oran dikkate alınmıyor .. o raporu alırsanız ve h sınıfı ehliyetinizde var ise sorunsuz şekilde aracı alabilirsiniz ötv ve mtv ödemeden ..

ayrıyetten bildiğim kadarı ile raporda otomatik vites araç kullanabilir ibaresi olur ise indirimden yararlanamıyorsunuz diye biliyorum ..

Ötv den nasil yararlanabilirim

Sol dizimde kisitlilik var vergilerden muaf olabilmem icin nasil bir yol izlemeliyim en başından anlatirsanniz cok faydalı olacağına inanıyorum admin arkadaşlardan da destek istiyorum.

öncelikle sizin h sınıfı ehliyetiniz varmı ?

exsoul

Evet, araç alımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz.

1- Var olan ehliyetinizi B-engelliye dönüştürmeniz gerek. Bunun için: aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık müdürlüğü komisyonu -> emniyet

2- Araç alımı için engelli sağlık kurulu raporu almanız gerek. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip sol alt ekstremitede kısıtlılığa işaret eden tanıya sahip, "manuel vitesli araç kullanamaz, otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi ve yüzde oranı bulunan rapor almalısınız.
Sonrasında raporla birlikte bayiye gitip araç alım işlemlerini başlatabilirsiniz...

Üst Alt