Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol diz altından amputeyim. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

emels

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. 17 Ağustos depremnde sol diz altından ayağım kesildi.
Acaba oğlumun kullanacağı (kendim ehliyet alabilecek ve araç kullanabilecek durumda değilim) indirimli bir araç alabilir miyim?
% 90 sakatlık derecesine mi giriyorum? Ne tür bir rapor almam gerekecek?
Teşekkürler.

Maalesef, % 90 ve üzeri rapor alamayacağınız için, sizden başka kişilerin kullanımı için araç alımında vergi istisnasından yararlanamazsınız.

"Otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü olur" ibareli rapor ve ona istinaden de H sınıfı sürücü belgesi almalısınız. Bu raporu aldıktan sonra otomatik vitesli bir aracı vergi istisnası ile alabilirsiniz. Aracınızı herkes kullanaiblir...

Teşekkürler. Evet zaten % 90 değil % 10 bile vermiyorlar protezim olduğu için.

"Otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü olur" ibareli rapor ve ona istinaden de H sınıfı sürücü belgesi almalısınız.

Ehliyet alabilecek durumda değilim. Ehliyetim olmadığı halde araç alıp indirimden faydalanamıyor muyum?

neden ehliyet alabilecek durumda değilsiniz, eğitim mi mani.eğer eğitiminiz yeterli ise bence alamama gibi bir durum söz konusu değildir. hem otomatik vites kullanır diye rapor alırsanız oğlunuz ve diğer yakınlarınızda aracınızdan faydalanabilir.

benm aracımda otomatik vites bazen babam bazen kardeşim rahatça kullanabiliyor kimse bişey demiyor

Teşekkürler. Evet zaten % 90 değil % 10 bile vermiyorlar protezim olduğu için.

Hanım efendi bi yanlışlık var. % 40 en alt kademe olarak oran vermeleri gerekiyor.
Bir başka hastaneye gidip Heyet Raporu başvurusunda bulunun.

Bu sizin hakkınız. Nasıl vermezlermiş. Siz kertenkelemisinizki size rapor vermiyorlar.
En kötüsü bi iki kamera alıp gidin dr un kafasına protezinizi fırlatın.

Yanlışlığı yapan dr. u şikayet edin. Hem psikoplojinizi bozuyorlar. Hem sizinle alay ediyorlar.
Hukuk devleti yokki... Ne bacağınız için size tazminat ödediler. Üstüne size yardımlar ulaşmadı. Bu dış yardım paraları ile işte bu işini düzgün yapmayan memurlara devlet maaaş ödedi. Üstüne felaketinizden nemalanıp 55 milyar telefonlardan vergi aldılar. Deprem vergisiymiş.
Hani bu deprem vergisi ile kime protez verdin??? Allah cezanızı versin şu mübarek günde....:mad:
Yazıklar olsun. Ben böyle rezil işleyiş düzen görmedim...:mad:

Üst Alt