Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacaktan engelliyim, %47 raporum var. Raporumla yeni araç alabilir miyim?

kadir boyraz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2010 yılında %47 raporumla (özel tertibatlı ibaresi olan-) araç aldım şimdi bu aracı satıp yenisini almak istiyorum.Aynı raporla yeni aracı alabilir miyim.

kadir boyraz

Hayır. Hem zaten almamanız daha iyi. Yeni rapor alın. Otomatik vites ibareli olsun. Böylece özel donanımdan kurtulursunuz...

bu ülkededurmadan kanunmu değişiyo ama benim engelim hala aynı

yeni rapor almanın ne kadar zor olduğunu siz daha iyi bilirsiniz. Bütün poliklinikleir dolaştır 2-3 gün boyunca. yeni rapor almanın neresi iyi anlamadım. Özel tertibatlı ibaresi olsa nolcakki. 2010 yılındada yeni çıkmıştı kanun sol bacaktan olanlara. Bu raporla kesinlikle almam mümkün değil mi.

Raporunuzda bir süre kısıtlaması yoksa, bu raporu aldıktan sonra bu raporu geçersiz kılacak yeni bir rapor almamışsanız, evet, o raporla araç alabilirsiniz.

Özel donanımlı araç kullanmakta sakınca görmüyorsanız, sorun yok tabii. Ama genelde otomatik vitesli araç tercih edilir, ondan diyorum

ben bu raporla otomatik vitesli araç aldım 2010 yılında o yüzden dedim bence sakıncası yok diye.Şimdi alırken yine otomatik vites vermeyecekler mi

Yoruma bağlı olarak sonuç değişebilir.
Sol bacağa otomatik veriliyor ama raporunuzda özel donanım ibaresi var, bu durumda;
1- Sol alt ekstremite kısıtı açıkça belli bu durumdakiler için otomatik vites zaten özel donanım yerine geçer denir ve verilir.
2- Sizin raporunuzda özel donanım yazıyor aracınız tertibatlı olmalı ya da rapora otomatik vites yazdırın derler.
Şansınıza artık.

Üst Alt