Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacaktan %55 raporum var. Ehliyet ve araç alımı..?

aozdemir81

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi günler. Şuan %55 raporum mevcut ve araç almayı planlamaktayım. Ama forumlara baktığımda H sınıfı ehliyet almam şart gözüküyor. Benim sol ayağım sağ ayağıma göre kısa (10cm) ve bu yüzden kalça kemiğimde kayma meydana gelmiş durumdadır. H sınıfı ehliyet almam için her hangi bir zorunlu eğitim şartı var mıdır. Ben ilkokuldan terk (mecburi o zamanın aile şartlarından) ve tamamlayamadım. Benim adıma çocuklarım araç alabilir mi? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

aozdemir81
iyi günler raporunuzda h sınıfı ehliyet alır otomatik vitesli araç kullanır ibaresi var ise .
ehliyet alıp otomatik vitesli araç alabilirsiniz. ve cocuklarinizda bu aracı kullanabilir.
eğitim durumuna göre ehliyet verilip verilmemesini bilmiyorum

Benim yaptığım araştırmalar da H sınıfı ehliyet alabilirsem eğer sadece benim kullanabileceğim algısı oluşmuştur. Çocuklarımın kullanması gibi durum yok gibi geldi bu konu hakkında tam bilgi nedir veya nereden öğrenebilirim.

Sol ayaktan rahatsixkigi olanlarin alacagi otv indirimli arabanin herkes tarafindan kullanilacagi nerde yaziyor.bu konuda bilgisi olanlar yardimci olabilir mi

Yok öyle birşey ortopedik özürden alınan araçlarda şartlar aynıdır tertibatlı tertibatsız olması birşey ifade etmez

kaç kere yazdım bunu.ben aldım araç sol ayağından dolayı sıfır polo aldım. Otomatik Vites ruhsat şerh koymuyorlar herkes sürebilir. Sağ ayak sorun ise tertip gerekiyor.sahiinden başka sürmez şerh var ruhsatta

selo 0707
nerde yazıyor herkesin kulanabileceği

bülent bey peki sol ayak özrü olup otomatik alınca noterden vekalet veya TSEden belge almak gerekiyor mu

ben ben işte , kullanıyorum , bu prosedürleri hepsinden geçtim, kısaca SOL ayak engelli herkes otomatik alır, sağ ayak tertibatı alır, otomatik olanı istersen rente gar ver, hrkes kullanır,

Son düzenleme:
Ben 2011 yılında sol ayak engelimden dolayi otm araba aldım ve ruhsatta 3 derece yakınlarından başkası kullanamaz diye şerh var

Üst Alt