Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak ampute olan babam için otomatik vites araç almak istiyoruz..?

arayanbulur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar babamın sol bacak dizüstünden 1 karış yukarıda ampute. protez bacak kullanıyordu şuan onuda kullanamıyor. ( çeşitli yaralar mevcut protez yerinde yaşıda 70 olunca çeşitli rahatsızlıklardan dolayı takamıyorda. )

şimdi ben babam üzerinde otomatik vites bir araç almak istiyorum.

büyük ihtimal babam kullanamıycak bile.
eskiden e sınıfı ehliyeti vardı hadi onu h ye dönüştürsem desem aracı benim kullanmamda yanımda babam olmadan şehir dışına çıkınca herhangi bir polis yaptırımıyla karşılaşır mıyım ? sonuçda benim öz be öz babam ve ben bakıyorum.

bana izleyeceğim yollar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

birde hem ehliyet için hem araç için 2 ayrı rapor mu almamız gerekiyor ?

Ehliyet için tek tabib yeterli;Araç için heyet(kamu )olmak zorunda. Sadece direksiyon sınavıyla değiştirebilirsiniz ehliyeti...

H sınıfı heliyete dönüştürmeli babanız ehliyetini. Bunun için sol bacağının ampute olduğu tanı olarak yazılı olan "otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor almalı.

H sınıfı ehliyet aldıktan sonra otomatik vitesli aracı ÖTV'siz olarak alabilirsiniz. Alınan aracı herkes kullanabilir...

babanıza eğer %90 üzerinde rapor alırsanız ehliyetini deiştirmeden onun üzerine araç alabilir ve siz istediğiniz yerde istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz kimse bişey demez eğer 90 altında bir rapor olursa ehliyeti değiştirmek zorunda ve sol ayak olduğu için otomatik alabilir ve bu aracı araç sahibi dışında kişilerde kullanabilir diye biliyorum ama yinede emniyette trafik şubesine bi sormakta fayda var

şimdi babamın eğitim durumu ile ilgili sıkıntı var. abim kütahya daki bir sürücü kursuna sormuş e de h ye dönüştürmek için ilköğretim diploması lazım demişler. ben ankarada bir kursa sordum onlarda gerek yok dedi. ilçe emniyete sordum genel müdürlüğe sorun dedi ... bakalım devamlı bir yerlere soruyorum. babam 1942 doğumlu adam şimdi ben bu adamı okula mı başlatacam adam zaten e ehliyetli eski şöför ki kaldı ki şuan bile 20-30 yaş arası bile ilköğretim diploması olmayan insanlar var. bunlar sonradan meydana gelen sağlık sorunları yada kazalar nedeniyle var olan ehliyetlerini h ye dönüştüremeyecek mi illa okula mı başlayacaklar ?
en son içişleri bakanlığı emniyet genel müdürlüğü milli eğitim bakanlığı ve başbakanlığa mail attım bakalım ne cevap verecekler ?

F,G ve H otomobil ile H motosiklet ehliyetlerinde ilkokul mezunu veya ikinci kademe mezunu olmak yeterli.Kursa söylerseniz mevzuata tekrar baksın.Milli eğitimden gelen yazıyı dikkatli okurlarsa ehliyet almanızda sıkıntı olmadığını görecekler.

Üst Alt