Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak %33 engelli raporu ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

erolerol

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2020 yılının mart ayında ötv sız araç almak ıçın rapor aldım fakat bu raporda sol ayakla ılgılı %33 engel oranı yazıyor.
ve sürekli olarak tekerleklı sandalye veya sedye kullanması gerekır. "Sadece hareket ettırıcı özel tertibatlı taşıt kullanabilir "
yazıyor yani bu yazıyla ötv sız araç alabılırmıyım bılgısı olan arkadaşlar cvp verırsenız çok sevınırım teşekkür ederım

Alabilirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

sol bacaktan ötürü %33 raporum var ötv den faydalana bılırmıyım

slm arkadaşlar bılgısı olanlar lütfen cvp yazabılırmı

sol ayaktan oturu sağlık kurumundan almış olduğum % 33 lük raporum var.
raporda sürekli olarak tekerlekli sandalye veya sedde kullanması gerekır sadece hareket ettırıcı özel tertıbatlı taşıt kullanabılır. sol alt ekstremitede kısalık var sol baldırda 10 cm lık kas atrofısı ve sol ayak bılegınde hareket izlenmedı yazıyor bu rapora göre ötv den faydalana bılırmıyım

erolerol

Alamassın kardeşim raporunu yeniletmen gerek çünkü raporda "Alabilir" demiş yani olasılıklı ibare kullanılmış kesin ibare olacak "Alır" "Kullanır" gibi aynısı başımdan geçti arabanın kaporasını falan vermiştim maliye kabul etmedi olasılıklı ibare olduğundan gittim yeniden rapor çıkarttım.Ha rapor çıkıncada oran epey düşüyor dikkat et.

Ali K.

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 6)

"Madde 4:
[...]

Ancak, taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirmeyi içermemekle veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeler içermekle birlikte, raporda yer alan tespit ve açıklamalardan (sağ veya sol kol/bacak uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri) özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden de işlem yapılabilir."

Üst Alt