Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağımdan engelliyim. Araç alımında ÖTV'den muaf olabilir miyim?

pontiacman

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
herkese selam uzun zamandır engelliler otv muhafiyeti hakkında çelişkiler yaşamaktayız bu gun yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak ve fikir alışverişi yapmak istedim daha önce otomatık vıtes sıfır araç aldım banka tasıt kredısı ıle ve sol bacak engelim oldugundan araçta özel donanım olmadıgından otv ve mtv ödemekteyım servıse gıttıgımde yenı araçlarla ilgili fiyat almak istedim bir satış temsilcisi ile konuştum durumumu anlattım bır kaç yeri aradı ve sana otomatık vıteslı aracı otv sız verırız dedi bana h sınıfı ehlıyetın yeter dedı yanlız otv muhafıyetı olan araçlara bankalar tasıt kredisi vermiyormuş ihtıyaç kdedisi kullanabılecegım soylendı merak ettıgım konu kanunlarda degısıklıkmı oldu yanlış bılgımı verildi bana bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevınırım

Sol alt ekstremiteden sakatlığı olanlar "H sınıfı ehliyet alır, otomatik vitesli araç kullanır" ibareli bir raporla salt otomatik vitesli bir aracı ÖTV indirimli alabilir ve bu aracı (otomatik vites özel tertibata girmediğinden) herkes kullanabilir.

Merhaba ilker bey...
Çok şey değişti özellikle sol bacak engelliler için çok olumlu değişiklikler oldu araştırın ve aracınızı alın.Banka kredisi alamama meseleside hikaye.Banka verdiği krediye ve ödemenize bakar ötv indirimi alıp almadığınız ilgilendirmez onları.

daha önce sıfır otomatık vıtes araç satın aldıgımda sol bacagımda engelim oldugundan otv mtv den faydalanamadım geriye donuk odedıgım ötv mtv geri almam veya bundan sonra mtv odememem söz konusumudur bılgısı olan arkadaşlara rica ederim

İlker, arabayı satıp, sıfır km bir aracı ötv.mtv istisnası ile alman çok daha mantıklı...

doğru dimi bu ayrıntıyı unutmuştum :) bende sol ayağımdan engelliyim aldıgımız otomatik vites aracı bizden başka aile bireyleride kullanabilirdu dimi iyi oldu bu bak....

haklısınız arkadaşlar yaz boz tahtasına döndük araç al ötv öde yıllarca mtv öde sil baştan aracı yok pahasına sat ötv siz araç almak için almamda aracımıda satmam yarın neler degısır bılınmez bu ülkede basımızdakı zihnıyetın beyınlerı degışmedikce benım düşüncem bu arkadaşlar

h sınıfı sürücü belgesi sol bacak ampüte otomatik vitesli araç

ötv den ve mtv den muhaf olmak için daha önce sıfır aldıgım ve vergisini ödediğim aracımı satıp sıfır otomatik vites araç aldım ötv ödemeden ben mtv ödemeyecegımıde sanıyordum meraktan internetten aracı sorguladıgımda mtv ödeyecegımı anladım telefonla vergi dairesini aradım ve şaşırdım /90 iş gücü kaybı olanlar hariç ötv ödemiyor fakat mtv ödüyorlarmış şaşırdım kaldım siz siz olun aman iyi araştırın arkadaşlar

nasıl yani ya mtv ödüyormuyuz.
bende sol bacak polio sekeli ve otomatik aracım var.10 sene ödemedim :) yanlışlık olmasın ?

İlker, vergi dairesine gidip hatayı düzelttir. Borcu iptal edeceklerdir... Sakat statüsünde alınan araç MTV'den muaftır.

pontiacman;

% 50 raporum var. ÖTV siz yeni araba aldım. 1 ay sonra sorgulama yaptığımda mtv borcum çıktı. bugün vergi dairesine gittim. evrakları verdim. MTV muafiyeti kazandım. bugün mtv sorguladım borcum çıkmadı.
yani % 50 raporlada mtv ödemiyorsunuz.

bende az önce sorgulama yaptım mtv borcum görünüyor düzelttirmek için vergi dairesine hangi evrakları veriyoruz yada gösteriyoruz..

dryusuf9436;

Aslında evrak götürmüyorsunuz. emniyete ötv için giden evraklar vergi dairesine ulaşmışsa tabi. ben gittiğimde benim evraklar vergi dairesine ulaşmamıştı. rapor ve ehliyet fotokopisi götürdüm o kadar. bide bi form doldurmak lazımmış ama benden bişey istemediler.

Üst Alt