Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağımda kısıtlılık var. 78 ve 10.02 kod eklediler. Araç alabilir miyim?

cihanpotuk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar benimde sol ayağımda sıkıntı var malulen emekliyim fakat oranım yüzde 30 ötv den yararlanmak için aile hekiminden hastane ortopedi dr sonra il sağlık müdürlüğüne gittim sağlık kuruluna girdim 78 ve 10.02 kod eklediler b ehliyetim vardı sadece ehliyete bu kodları ekledi trafik ama kanun açık olduğu için yeni yasayı bilmiyorlar ben ötv den yararlanabilirmiyim

Üstad B sınıfı ehliyet ile ve sağlık kurulundan alınacak raporda H sınıfı ehlıyet alabılır ve otomatık vıtes araç kullana bilir ibaresi ile ÖTV indiriminden faydalamazmıyız ? B sınıfı ehliyet ile alınan aracı 3 yakın kullana bilir diye duydum doğrumudur ?

B sınıfı ehliyetim var kurula girip sağlık raporunda ''B-engelli ehlıyet ala bılır ve otomatik araç kullana bilir '' yazılması durumunda ÖTV indiriminden faydalana bilecekmiyim ?

kurul yetkılısıne B engelli ehliyet ve ÖTV indirimi için ibare yazılmasını istediğimi belirtmem yeterli olacakmıdır ?

şimdi önce b ehliyeti emniyete gidecez engelli olarak değiştirmek istediğimizi söyleyecez onlar sağlık kuruluna gönderecek doğrumu

hsenx
Sol alt ekstremitede kısıtlılık varsa, evet.
Ehliyet için ise aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık müdürlüğü komisyonu -> emniyet

xakmanx
Hayır: aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık müdürlüğü komisyonu -> emniyet

Hali hazırda H sınıfı ehliyeti olanlar bu iki basamağı atlayabilirler mi ?
[FONT=sans-serif]aile hekimi -> uzman hekim ->[/FONT]

pekala benim raporumda %24 işitme ve % 27,5 kalça protezinden olan
%45 rapor la indirimden yararlanarak otomatik vitesli araç alabilirmiyim

Simdi; ÖTV indirimi için ve B ehliyete B-engelli yazdırmak için ayrı ayrı iki defa rapor cikattirmak mi gerekiyor? Tek raporda olmaz mi? Sonuçta iki işlemde aynı

zenes

Hayır, ehliyet için ayrı araç için ayrı rapor olmalı. Ama bu kadar da değil, şu anda hastaneler araç alımı için engelli sağlık kurulu raporu vermiyor, veren de karambole veriyor! Şu andaki durum maalesef böyle.

Bir karışıklık var desenize, Ramazan başlamadan bir uğrayacam, hayırlısı Allah'tan.

inşallah bu karışıklık ortadan kalkar bişeyler yapılmalı saçmalık bu

Ben yenilemek icin acele etmeycegim daha uzun sure muddti var ayrica hekim ve memurlar cogu farkli farkli algilayip islem yapiyorlar taslarin biraz yerine oturmasini bekleyecegim bende sol bacak engelliyim ozel hastahaneden alicagim yenileme raporumu zaten oncede ozelden almistim ehliyet raporumu

Sayın Oturan boğa ÖTV raporlarında artık sadece oran yazıyor. Dediğiniz ifaler ehliyet raporlarında yazılacak sanırım. Ben 1 haziranda ÖTV indirimi için heyete girdim. Sadece oran(%87) belirttiler. Yoksa hastanenemi hata yaptı. Kafam karışık. OturanBoğa

"Raporda SOL ALT EKSTREMİTEDE KISITLILIK olduğu yazmalı" demişsin abii.
Benim Sol Alt Ekstremitede 3 Cm lik Kısalık var. Kısıtlılık? Kısalık?
Ben Yararlanabiliyor Muyum?

Ben ankarada bütün hastaneleri dolaştım sordum aradım artık araç raporu vermiyorlar elimde sadece engelli raporum var %52 bu raporun araçla alakası yok sadece ötv den muaf oluyorum vergi dairesi ile görüşmeye gittim il sağlık müdürlüğü ehliyet raporu veriyor dedim hastaneler den kalktı araç raporum dedim nasıl vermezler falan dedi il sağlık Müdürlüğü ehliyet raporu getirsem olurmu dedim bi getir bakalım dediler elimde ki rapor ötv indirim oluyor ehliyet Raporumda da ibareler yazacak bu iki raporu birleştirecem verdi dairesine kaldık elimde h ehliyeti var ama raporum yok hiç bir hastane araç raporu vermiyor alanlarda torpil le alıyor

bende yeni ötv raporu aldım . dediğiniz gibi raporda araç ve tertibatla ilgili tek kelime yok.

Üst Alt