Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağımda ileri derecede varis var. Rapor oranı ne olur?

slimer

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sol bacağımda ileri derecede varis var acaba yüzde kaç sakatlık oranı alabilirim ya da veriliyor mu?

Merhaba , tek bacak Kronik venöz yetmezlik ve derin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu % 20 aldım ben .. forumda da benzer konular var..

Varisle ilgili cetvelde ki belirtilen oran;

4 - Venöz sistem hastalıkları: Kronik venöz yetmezlik ve derin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar:
a - Staz ülseri bulunmayanlar 20
b - Staz ülseri bulunanlar:
1 - Tek ekstremite 40
2 - İki ekstremite 70

Kalp damar cerrahisi nin dopler değerlendirmesiyle kesin sonuç belirlenecektir .. Geçmiş olsun ..

Saolun doppler testi yaptırdım varis için ameliyat kararı alındı ileri derecede olduğu söylendi.

Bu arada bende derin ven trombozuna yok kronik venöz yetmezliği var

Bendeki de venöz yetmezlik aynı şey sanırım şimdilik çok ayakta kalmazsan yada sürekli oturmazsan sıkıntı yok ileride olabilir dedi.. Oran 20 yani

Ama bir fark var gibi şimdi bende olan kronik venöz yetmezliği ama birde şu da mı olması gerekli sanırım derin ven trombozu o da kan pıhtılaşması ile oluyor sanırım bu bizde yok ben asıl şunu sormak istiyorum sadece kronik venöz yetmezliğinden oran alan aldı mı

Kocaeli de bir hastanede kalp damarcıya sordum oran vermeyiz dedi sizce doğrumu söylüyor yoksa başka hastaneye mi yöneleyim.

Slimer ,

Raporda adı gececek olan doktora gittim ve varis var bende ilaç kullanmıyorum çok ayakta kalmam gerekiyorsa varis çorabı kullanıyorum dedim.. Rapor çıkartıcam, oran verilirmi diye sordum . Bana söylediği tobalodaki değeri % 20 dir, rapor çıkartacaksan dopler çekelim ..
Yani daha dopler çekilmeden sözel söyledi bana bunu varis var diye .. bence heyet doktorlarından birine git direk ..

ve ameliyatlık kötü bi durumum da yok şuan, çok ayakta kalırsam ve sürekli oturacaksam dolaşım olmadığı için sıkıntı oluyor sadece ..

venöz yetmezliğe % 20 oran verilir ayrıca her iki bacakta dvt geçirmiş iseninz ayriyeten %20 daha alırsınız bunlarda baltazar formülünde % 36 eder

Saglik cetvelinde nerede yaziyor doktorla aradik.bulamadik biz.neresinde yaziyor saglik cetvelinin?siz oran aldiniz mi?

Lost arkadasimizin yazdigi mevzuatta hata var.sadece dvt ye bagli dönüs bozukluklarina veriliyor dedi doktor.

Dvt yani pihti olusumuna bagli tikaniklik.cok arastirdim.

Keske olsa cok arastirdim.mevzuati okursaniz.yüzeysel varis ile pihtiya bagli(dvt)farkli .yüzeysel varise verilmiyor.çekilen doppler de trombozon yani pihti mevcutsa o zaman tamam.fakat sadece yüzeysel varisse yok.mevzuatta acikca yaziyor zaten.

Üst Alt