Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayaktan %44 raporla araç alımında vergi avantajından yararlanabilir miyim?

Golhan 055

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaslar bi konu hakkinda bilgi almak istiyorum kafam karisti biraz.
benim sol ayak kisalik ve doku kaybi var oranim ise%44 ben H sinifi ehliyet almak istesem alabilir miyim otomatik
vites arac kullanir ibaresi ehliyette mi yaziyor. oyle yaziyo ise manuel arac kullanabilirmiyim. rapor tarihim 2016 nasil basvuru yapmam gerekiyor

simdiden tesekkurler

Golhan 055
H sınıfı ehliyet artık yok kaldırıldı. Onun yerine otomatik vites kodlu ehliyet alabilirsiniz, bu ehliyetle manuel vitesli araç kullanamazsınız.
Engelinizin tam tanısının yazılmış olduğu ve otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresinin bulunduğu, üzerinde oran bulunan bir engelli sağlık kurulu raporu ile de ötv muafiyetli araç alabilirsiniz. Aldığınız araç için mtv muafiyetinden de faydalanabilirsiniz.

tsk abi
Manuel arac hicbir sekilde alamiyorum galiba otomatik
vites arac pek tercihim degil cunki bazen is geregide manuel
kullanmam gerekiyor. onun icin acaba bi yolu olabilir mi diye merak etmistim.

Golhan 055
Sizi anlıyorum ama heyete ben manuel kullanabiliyorum deseniz bu sefer de size o zaman raporla ne işin var git vergisini ödeyerek al derler. ÖTV muafiyetinden faydalanamazsınız.
Zaten sol ayakta kısıt varsa ehliyette otomatik vites kodu olacaktır.

Üst Alt