Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayaktaki kısıtlılık ile h sınıfı ehliyet ve otv'siz araç alımı..?

caglar_0055

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar sol ayak bileğimden ameliyat oldum bu ameliyat sonucunda ayakta his kaybı ayak parmaklarım bükük ve ayak bileği kıstlandı bununla ilgili esenyurt devlet hastanesinden h sınıfı ehliyet alnak için başvuru yaptım ortopedi doktoru özel tertibatlı araç kullanabilir yazdı perşembe günü heyete çağırdılar rapor almamda sorun yaşatırlarmı bu raporla otomatik vides araç alabilirmiyim otv siz. yardımcı olurmusunuz.

caglar_0055

Durumunuz manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanmaya mani olacak düzeyde olduğundan otomatik vitesli araç kullanmayı zorunlu kılıyorsa, evet, otomatik vitesli aracı ötv-mtv istisnası ile satın alabilirsiniz.

OturanBoğa
dün şişli etfal hastanesine otv indirii için heyet raporu almaya gittim artık öyle bir rapor vermiyoruz dediler sistemin değiştiğini söyleyip engelli özür oranını tespit raporu veririz dediler daha önce ehliyet için il sağlık komisyonundan almış olduğum 102-47-78 kod tablolu raporumla arac alabileceğimi söyendi bunun için;
ortepedi, noroloji, fizik tedavi, plastik cerrahi ve damar cerrahi bölümlerine görünmemi söylediler sakatlığım sol alt ekstrem alacağım rapor ve daha önce il sağlık komisyonundan aldığım rapor ile otv siz arac alabilirmiyim.

caglar_0055

Evet, üzerinde oran bulunan, sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğu tanı kısmında net olarak yazılmışsa, evet, kodların yer aldığı ehliyet-raporu ile bu alacağın engelli sağlık kurulu raporu birbirini tamamlayan raporlar olarak değerlendirilir ve araç alımını sağlar.

yüzde 13 3ngelli raporu aldım arac için bayiye başvurdum herhangi bir sorun olmadığını söylediler istediğim aracın ötv siz parasını yatırdım allahın izniyle perşembe günü aracımı teslim alacam

Üst Alt