Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayakta kısıtlılık nedeniyle otomatik vitesli araç almak..?

dilek çakır

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
eşimin toplamda %52 oranında sakatlığı var sol ayak 1.5 cm kısa sağ ayak %35 engelli benim sorum şu sol ayağın kısa olmasından dolayı otomatik vitesli araç alabilirmiyiz yoksa bu haksadece sol ayak ampüte olanlar içinmi geçerli yada dr insiyatifinemi kalmış.bilgisi olan varmı teşekkürler

Eğer sağ bacağındaki hareket kısıtlılığı araç kullanmasına mani olacak düzeyde ise, salt otomatik vitesli aracı vergi isitisnası ile alamazısnız.

Belirleyici olan şey rapordur... Raporda sağ bacakta hareket kısıtlılığı olmadığı, sol bacakta ise olduğu belirtilirse, ibare olarak da "otomatik vitesli araç kullanır" yazarsa. Evet, alabilir.

OturanBoğa kardeşim peki otomatik vitesli araç alırken sol bacagından özürlü olanlar için herhangi bir plan proje cizdirmeye gerek varmı.
sürec nasıl işliyor.

Hayır yok. Onlar salt otomatik vitesli aracı ekstra hiç bir işlem yapmadan satın alabilir. Yeter ki uygun ibareli rapor olsun

bide şunu sormak istiyorum engelli aracını engelliden başkası sürebiliyormu en yakın yani eşi süremezmi biz süremez diye biliyoruz.araç almayı düşünüyoruz fakat bu konu kafamızı kucalıyor.bi eve 2 araba almakmı gerek yani bu sisteme bence bi durdenmeli

Sol bacakta hareket kısıtlılığı varsa ve "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" raporunuz/ehliyetiniz varsa, otomatik vitesli aracı vergi avantajı ile satın alabilirsiniz ve aracınızı istisnasız herkes kullanabilir

teşekkür ederimde bizimsol bacakta sadece 1 cm kısalık sağ bacakta ise hareket kısıtlılığı var bükemiyorhiç bu nedenle bize otomatik vites vereceklerini pek sanmıyorum bu sistemide kınıyorum en azından aileden birkişi ruhsata işletilip sürebilmeli

Üst Alt