Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak engeli için ÖTV rapor ibaresi?

tsunami_

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
20
Arkadaşlar merhabalar. Yarın Allah'ın izni ile sol ayak engeli için ÖTV raporu alabilmek için hastaneye başvuru yapacağım. Şimdi size sormak istediğim; Sorunsuz olarak ÖTV 'siz araç alabilmek için raporda olması gereken açıklamalar nelerdir ?

Bu arada engelim; Sol ayak parmaklarım ampute, sol diz altı damar tıkalı, sol diz üstü damarım bypass edildi ve 1 yıl sonra tekrar tıkandı şu an ilaçlar ile devam ediyorum

@OturanBoğa bülent başkan yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler.

tsunami_ Abii ; " H sınıfı ehliyet alabilir ve Otomatik vitesli araç kullanır "İbaresi Yeterlidir.
Hastalık Tanısında da; Sol Ayakla İlgili Bilgilerin Tanı Olarak Yazması Gerekli.

@_MUSTAFA kardeşim otomatik vites araç kullanırmı yoksa "sadece" otomatik vites araç kullanır mı ?

tsunami_ Abii : Rapora "Otomatik vitesli araç kullanır" İbaresi.
Ehliyete " Otomatik ve Sadece Otomatik Vitesli Araç " Bunların Kodları Var Onları Tamm Bilmiyorumm.

@_MUSTAFA tamamdır kardeşim sağolasın. Başka bilgisi olanlarda yorum atarlarsa sevinirim saygılar.

@sarasota yani arka tarafdaki açıklama kısmında. "H sınıfı ehliyet alır, sadece otomatik vites araç kullanır " ibaresi yer alack. Ön tarafdada Sol alt extremite parmaklar ampute, diz altı damar tıkanıklığı vs diye tanı yazacak demi ?

Koca forumda hastane de sağlık kurulunda engelli memur olarak çalışıp, bize yardımcı olacak bii insann yokk mu ya??

@_MUSTAFA koca forum şu an hem emekli olup hem memur olmak ile meşgul sanırım mustafam boşver. Hayırlısı.

arkadaşlar bugün BİMER adresinden aşağıdaki metin ile başvuru yaptım sizlerden bu metni düzenleyip gönderirseniz iyi olur:

merhabalar. Sol ayak engelim nedeni ile yarın ÖTV indirimli araç alabilmek için heyet raporu başvurusu yapacağım. Lakin bunun öncesinde Bartın Vergi Dairesinde gerekli yerden bilgi almak için gittiğimde bana halen H sınıfı ehliyet istiyoruz denildi. Fakat kendilerine H sınıfı ehliyetler yürürlükten kalktı müdavini olan B sınıfı ehliyet temin edebilirim dediğimde bize bildirilen herhangi bir şey yok o yüzden yardımcı olamayacaklarını belirttiler. Şimdi size sormak istediğim ÖTV indirimini hakeden heyet raporunu temin ettiğimde ben bu H sınıfı ehliyeti nasıl ve nerden alıp Vergi Dairesine sunacağım .. Muhtemelen böyle bir şey söz konusu değil o yüzden acaba ne zaman Vergi Dairelerine yeni yönetmelik hakkında bilgi göndereceksiniz resmen bu konuda bütün engelliler olarak mağdur durumdayız.Biran önce mağduriyetimizin giderilmesi ve gerekli kurumlara bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim. Teşekkürler

[FONT=sans-serif]@[/FONT][FONT=sans-serif]OturanBoğa[/FONT]

Üst Alt