Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak bilegi kırık sekeli mevcut. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

eymendurul

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar.

4 Yıl önce sol ayak bilegi kırık sekeli sürekli %12 rapor aldım.
Şimdi bu raporu H sınıfı ehliyete döndürmek ve araç almak istiyorum.
İki gün önce aynı hastaneden H sınıfı ehliyet ibaresini ekletmek istedim fakat
sen bu raporla H sınıfı ehliyet alamazsın dediler.
Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yazsın.
Ayrıca B sınıfı ehliyetim var.

H sınıfı ehliyeti alabilmeniz için raporun % 40 ve üzeri olması lazım.Sanırım indirimli araç almak istiyorsunuz bunun için raporun %90 ve üzeri olması lazım...

Benim raporuk % 42 h sınıfı ehliyetim war şimdi vergisi düşük araç almam için %90 raporummu olması lazın ceylan hanım

Hayır engel fizikselse ve raporda ''H sınıfı ehliyet alır,otomatik ya da özel tertibatlı araç kullanabilir'' ibaresi olduktan sonra rapor oranının hiçbir önemi yoktur.
Ahmet Bey;
sol ayağınızdaki engeliniz debriyaj kullanmanıza mani olmayacak kadarsa yani manuel şanzumanlı aracı kullanabiliyorsanız vermezler.

Sol ayağın ile aşağı yukarı eklem hareketini yapamıyorsan raporu alırsın. Ancak ayağının ucunu aşağı yukarı hareket ettirebiliyorsan rapor alamazsın. Rapor aldığında oranın önemi yok % 5 de olsa, rapoda "h sınıfı ehliyet alır otomatik vites araç kullanır" ibaresi olması ve tanı kısımında sol alt extirimite yazması yeterlidir.

Üst Alt