Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağından sakatlığı olan kişi yurtdışından araç getirebilir mi?

aykutzilif

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba amcamın sol ayağından sorunu var yurtdışından araba getirmek istiyoruz h sınıfı ehliyeti var kendisinin. bir kaç gümrük memuru ile konuşmuş ve engelin sol bacağında olduğu için yurtdışından araba getiremeyeceğini söylemişler sadece yurtiçinden alabilirsiniz gibi bir şeyler söylemişler ama çok mantıksız geldi zaten önemli olan sağ bacaktır otomatik vites arabalarda. neyse sorum şu yurtdışından otomatik vitesli bir araba getirebilirmiyiz ve daha önemli olan benim bilgi alabileceğim resmi bir kuruluş söyleyebilirmisiniz acaba teşekkürler.

Yurt dışından alamazsınız, çünkü yurt dışından gelecek araçlarda özel donanım bulunmak zorunda...

Yurt dışından da içinden de araç alabilirsiniz. Yurt dışından getirmek yerine getirilmesi gereken prosödürlerden ötürü çook zahmetli. Ayrıca engele uygun özel tertibat ile yurda sokabilirsiniz aracı ve üzende bulunan extra donanım ve aksesuarlar gümrükte vergiye tabi tutulur bilginize.
Bende 2005 yılında yurt dışından getirmeyi planlıyordum aracımı fakat gümrük işlemlerinin zorluğu ve zahmeti yüzünden yurt içinden 0 km bir araç almayı tercih ettim. Bence hiç uğraşmayın yada yurt dışından engelliler için araç getiren firmalar var ücreti karşılığında istediğiniz aracı getiriyorlar onlarla bir iletişim kurun derim. Ama ülkemizde 0 araç alımında % 40 gibi bir ÖTV avantajı varken yurtdışından araç almak ne kadar mantıklı olur tartışılır. ;)

Yurt dışından araç alımında gümrük işlemlerinin gerçekleştiği gümrük olan Ankara Naklihane ve Bedelsiz İthalat Gümrük Müdürlüğü nden istediğiniz bilgiyi de alablirsiniz ;)

cesar39;

çok teşekkürler ilgilendiğiniz için. almanya da tanıdık var bir hayli ucuz fiyata c180 ayarlamıştık ama kısmet olmayacak galiba :)

aykutzilif;

Rica ederim ;)
2005' te kuzenim almanyadan banada bir e 200 ayarlamıştı ama gümrük işleri o kadar sıkıntılı bir süreçtiki ben yurtiçinden almayı tercih ettim aracımı.
Mercedes ile ilgileniyorsan kesinlikle c180 den uzak dur derim. Yakıt sarfiyatı performans açısından tercih edilmemesi gereken bir araç. Yeni çıkan CLA serisi,yeni A serisi veya BMW nin 3 16 serisine bak derim. BMW nin yeni motor teknolojisi ile şu anda benzinli kategorisinde en az yakan aracı 1 ve 3 serisi. Yakın arkadaşımda var ordan biliyorum fakat mercedesin yeni modelleri bmw ile yakıt tasarrufu konusunda uzagındalar hala. Bende aracımı değiştireceğim bu yaz cla ve a serisi ile ilgileniyorum fakat yakıt tüketimi konusunda tercihim BMW den yana olacak gibi görünüyor.

Kolay gelsin umarım istediğin araca kısa sürede kavuşursun. Görüşmek üzere.

Üst Alt