Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağımdan engelliyim. H sınıfı ehliyet raporu yerine B sınıfı veriyorlar!?

kadri65

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
9 Ekim 2015 güncel: H sınıfı için uygun rapor aldım

sol ayağımdaki polie sekeli bulgusu üzerine ortopedi doktorumdan h ehliyet alabilir özel tertibat araç kullanabilir yazmasına rağmen heyet toplantı günü kurula başkanlık eden doktor. sen b sınıf ehliyet alarak otomotik vites araç kullanabilirsin deyip, Olumsuz rapor yazacağını belirtti.

raporum birkaç güne çıkacak ve b sınıf ehliyetle otomotik araç kullanabilir yazacak aralarındaki konuşmadan bunu anladım.
Rapor bu şekilde çıkarsa ne yapmalıyım. belge ve bilgi eksikliğinden dolayı kendimi savunamadım. yapacağım itirazda kullanabileceğim bilgi belge ve önerileriniz nelerdir.

yardımcı olursanız memnun olurum..

kadri65 Mevcut ehliyet kanununda B sınıfı ehliyet ile otomatik vites araç kullanabilir diye bir rapor yoktur herhangi bir sürücü kursuna gittiğinizde geri çevirilirsiniz kabul etseler bile sınavlarını geçtiğiniz taktirde trafikten ehliyetinizi alamazsınız . Raporunuz çıkmadan gidin durumu anlatın h sınıfı yazmaları gerektiğini trafik ve meb ten bu şekilde bilgi aldığınızı söyleyin.

doktorun sen B al ama otomatik kullan deme gibi bir hakkı var mı?bu konuda açıklama yapmamdan sonra başkası verir ama ben vermem diye keyfi sözler sarfetti .Beklemediğim bir tepki olunca donup kaldım.

kadri65 B sınıfı alabilir raporu verebilir diğer türlü vereceği B sınıfı alabilir otomatik vites veya özel tertibatlı araç kullanabilir gibi bir rapor verdiği taktirde hükümsüz ve işlevsizdir. Ne meb sizi kabul eder kayıt açar nede trafik buna istinaden size ehliyet verir

B sınıf ehliyet için benim düz vitesli bir arabayı kullanmam gerekmiyor mu?bu da imkansız çünkü sol ayağımu kullanamıyorum güçsüz ve kısa bu nasıl bir çelişki raporum çıktıktan sonra paylaşacağım yardımcı olursanız memnun olurum.tşk

kadri65 Dediğim gibi rapor çıkmadan gidin konuşun "B sınıfı alabilir otomatik vitesli araç kullanabilir" raporu çıkacak ise bu raporu meb ve trafiğin kabul etmediğini araştırdığınızı belirtin sadece " B sınıfı kullanabilir" raporu çıkacak ise o zaman il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edeceksiniz sizi başka hastaneye sevk edecekler.

yıllarca B alabilmek için uğraştım( Tabi bu tür haklardan haberim yoktu)vermediler.şuan da ise zorla sen B almalısın diyorlar çıldırmamak elde değil.

Cenk arkadaşımızın dedikleri doğru.
B sınıfı sürücü belgesi verip de sonra bunu şunu kullanır ötekini kullanamaz şeklinde sınırlayamazlar.
B ile kullanılacak araçlar trafik yönetmeliğinde bellidir.
Siz debriyaj kullanamadığınızdan manuel bir aracı da kullanamayacağınız için B sınıfı sürücü belgesi vermeleri imkansız.
Bence de konuşun, trafikten vs kurumlardan o şekilde bir ehliyetin geçerli olmayacağının söylendiğini belirtin.

Raporumu aldım.van bölge hastanesi sağlık kurulu tarafından verilen rapor aynen şöyle:
Sol ayakta polie sekeli olan hastanın H SINIF ALMASI UYGUN OLAMAYIP,Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartlarına dair yönetmelikte periferik sinir hastaları kısmına bakılarak kişinin B SINIF EHLİYET İLE OTOMOTİK VİTES ARAÇ KULLANABİLECEĞİ kanaatine varılmıştır.Karar ittifak ile verildi.
İl sağlık müdürlüğü rapora itiraz sadece engel yüzdesine yönelik olabildiğini yeni bir hastaneden rapor talebinde bulunabileceğimi söyledi.sürücü kursu yetkilisi ise hem B sınıf hem otomatik diye bir ehliyet türünün olmadığını söyledi
fikirlerinize ihtiyacım var

kadri65 Beyfendi size ilk konuyu açtığınız zaman zaten file getirmiştim "B sınıfı otomatik vites" diye bir ehliyet türü olmadığını, Rapor çıkmadan gidip konuşun derdinizi anlatınıda eklemiştim ama pek etkili olmamışım demekki. Bizim sizi uyarmamıza rağmen kendi bildiğinizi yaptığınıza göre, Daha elimizden ne gelir ki?

Beyefendi kurulda açıklamalarım bile dinlenmedi ve bir kaç saat sonra dağıldı.sonraki günde muhatap bulmadım.raporunuzun sonucunu bilmiyoruz yardımcı olamayız dediler bende bu kadar saçma bir sonuç yazılabileceğini gerçekten düşünmemiştim.Bunu tamamıyla kurul başkanı yazdı kimsede birşey demedi.
Üzerine düşünülmesi gereken sağlık kurullarının bu keyfi tavırları.Karşımızda ciddi bir devlet kurumu var müzakere yada pazarlıkla iş yürütülmesi olağan bir durum mu?

kadri65 Subliminal mesaj olacak ama hangi devlet kurumu ciddi ve olması gerektiği gibi çalışıyor ki , Size ne yönde karar alacağını anlatmış kurumdan daha farklı ne bekliyorsunuz ? Hastanede kurulda görevli doktorlar ve başkan bellidir kurul dışı çalıştığı servislerde bellidir. O servise randevu alıp gidecek konuşacaktınız bir kişi ile topluluk içinde hele ki hegemonyası altına aldığı kişiler önünde derdinizi doğru ifade etmek çok zor olabilir ama teke tek görüşmek çok daha farklıdır daha samimi daha ılımlı bir ortam yakalayabilirdiniz. Neyse artık yapabileceğiniz o hastane ve elinizdeki rapor adına hiç bir şey yok. İl sağlık müdürlüğüne gideceksiniz raporunuza itiraz ettiğinizi başka hastaneye sevkinizi isteyeceksiniz ama bunun içinde sanırım belirli bir süre geçmesi gerekiyor. En kısa zamanda il sağlık müdürlüğünden bilgi alın

kadri65

H sınıfı raporu verdiklerinde araç alımında hakkınız olan vergi avantajdan yararlanabileceksiniz ya, işte doktorlar buna uyuz olduklarından, domuzuna B sınıf raporu veriyorlar! B işinize yarayacak olsaydı H verirlerdi emin olun!
3T3N1TY arkadaşımızın dediği gibi, ya il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz edeceksiniz, ya da 6 ay sonra başka bir hastaneye gidip yeni rapor isteyeceksiniz.

1 ocak 2016 da artık h ehliyeti olmayacak.....

Değerli arkadaşlar bana verilen h ehliyet alamaz b alır otomatik kullanır.raporuna karşı forumdaki değerli paylaşım ve bilgilerden oluşan bir dosya ile randevu alıp doktorun kapısına dayandım.yazdığı raporun çelişkilerle dolu olduğunu ve hakkım olan h ehliyeti almam gerektiği konusunda üç gün süren görüşmeler sonrası istemeden de olsa geri adım atıp raporumda H EHLİYET ALIR (ÖZEL TERTİBAT) Raporu verdi.bir engelli olarak o kadar dezavantaja rağmen devletin engellilere sağladığı bu avantaj OTURANBOĞA'nın dediği gibi bazı doktorlara çok batıyor.çoğu zaman paraya para demeyen en lüks şekilde yaşayan bu doktorların bu ahlaksız ve yanlış raporlarına karşı asla geri adım atmayın.rapor bu şekilde çıktı deyip köşeye çekilmeyin...herkese sonsuz teşekkürler...

engelim sol ayak polie sekeli raporumda H SINIF SINIF EHLİYET ALIR (ÖZEL TERTİBAT) yazıyor otomatik vites kullanır demesi gerekiyor muydu.herhangi bir sorun yaratır mı otomobil aldığım zaman...

Kadri65 bahsettiğiniz durumun aynısını raporunuzu aldığınız aynı tarihlerde bende yaşadım ve hastane bana H ehliyeti alamaz raporu verdi.% 46 engelli raporum var vergi indirimi alır ama H ehliyeti alamaz raporu verdi. Sol kol brakial plexsus felci var. Siz nası ikna ettinizde raporu değiştirebildiniz? Banada bir yol gösterin. Sağlık kurulunamı itiraz edicem yoksa başka bir hastaneye mi başvurucam?

iyi akşamlar (sol alt ekstremite) engelim üzerine aldığım raporum H SINIF EHLİYET ALABİLİR (ÖZEL TERTİBAT) Şeklindedir.kursa başvurdum ancak raporda özür oranı yok.r
Raporum bu şekli ile yakında yapacağım ötv siz araç alımı için yeterli mi.

[FONT=Calibri]mailime bimerden gelen cevap

BİMER başvurunuzda belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili olarak; Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 30/04/2010 tarih ve Ö.T.V-2/2010/3 sayılı iç genelgesi ile; sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olanlar için otomatik vitesin hareket ettirici özel tertibat olarak sayılması gerektiği, buna göre sağlık raporuna göre sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engellilerin “H” sınıfı sürücü belgesi olması halinde, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araçları ilk iktisabında bu istisnadan yararlanmalarının mümkün bulunduğu açıklanmıştır. Emniyet Genel Müdürlüğünün 21/06/201 t tarih 4624/130154 sayılı yazısı ile “B” sınıfı sürücü belgesiyle otomatik vitesli araçların kullanılmasında herhangi bir sakınca olmaması nedeniyle, belirtilen şartları taşımak suretiyle yurt içinden alınarak ÖTV’den muaf olarak tescil edilecek otomatik vitesli otomobillerin, tescil belgelerine “araç sahibinden başkası kullanamaz” şerhi konulmadan, sadece, “araç sahibi engelli kişi ile bu kişinin üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü tarafından kullanılması zorunlu olup, Özel Tüketim Vergisi ödenmeden devri, satışı, hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde adken devri, tasarruf hakkının vekaletname ile devredilmesi, kiralanması, ödünç verilmesi yasaktır” şeklinde şerh konulması uygun görülmüştür. Ancak, bu kapsamda yurt dışından getirilen otomobillerin tescil belgelerine ise, gümrük trafik şahadetnamesinde belirtilen şerh düşüleceği belirtilmiştir. Bu bağlamda; 1) “(H) sınıfı-otomatik vitesli araç kullanılır” ibaresi olan sürücü belgesi ile tüm otomatik vitesli otomobilleri kullanabileceği, 2) ÖTV yararlanılarak alınan otomatik vitesli araçları “araç sahibi engelli kişi ile bu kişinin üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü tarafından kullanılabileceği, 3)1610712007 tarih ve 123514 sayılı yazı ile; İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinden alınan görüş doğrultusunda (H) sınıfı sürücü belgesi bulunan engellilerin özel tertibatlı motosiklet ve otomobiller dışında, engelliklerine uygun özel tertibat olması şartıyla azami yüklü kütlesi 4700 kg’ı geçmeyen kapalı kasa, sürücü sırasından başka oturma yeri veya sürücü sırası dışında yanda pencereleri olan motor silindir hacmi 2800 cm3 aşmayan eşya taşımaya mahsus (kamyon ve kamyonet) taşıtları da kullanılabileceği, Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ile muayeneleri ile ilgili yönetmelik ile hangi sağlık durumuna göre kimlerin Ticari araç kullanıp kullanmayacağı belirtilmiştir. İyi günler dileriz. Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü
[/FONT]

bülent bey alt extremite(polie sekeli) üzerine H SINIF EHLİYET ALIR(TERTİBATLI) raporum ile h ehliyet için başvurdum.ardından ötv siz araç alımı için başvuracağım ancak raporumda engel oranı yazılmamış .maliye illede engel oranı olmalı der mi?

kadri65

Raporda az ya da çok bir oran yazması gerek. Aksi halde sorun çıkartırlar.

Ötv indirimine yönelik yeni rapor aldım.sol alt polie sekeli engelime yönelik yuzde 18 oranlı sadece otomatik vites araç kullanabilir ibaresi var bir kaç haftaya arabaya yönelik başvurumu gerçekleştireceğim onaylandığı an.raporumu örnek olması açısından yayınlarım ....

Üst Alt