Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sol ayağımdan engelliyim. H sınıfı aldıktan sonra ÖTV'siz araç alabilir miyim?
Raporunuzda 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibaresi varsa/aldıktan sonra bu raporla H sınıfı ehliyet alıp ÖTV'siz araç alabilirsiniz. Bu aracı herkes kullanabilir, sizde tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz.
Benimde sol ayak tan sıkıntı var ötv indirmi için vergi dairesine sordum onayladılar yanliz otomatık araba raporumda sol eksretime yazliymiş yanliz h sınıfı ehliyet olmasi gerekiyormus benim b sınısı şimdi burasi kafa karistiriyor ehliyet kursuna gittim sadece direksiyon sınavina girmem yeterli dediler birde 500 tl istediler
Bende 2 adet rapor mevcuTbirinci raporum %26 Onda h sınıfı ehliyet alabilir ibasi var fakat oran %26 şimei bu raporla ehliyeti h sınıfına cevirsem otv sız arac alarken sıkıntı olurmu h sınıfı ehliyetlerin üzerine oran yazarmi bilgilerinizi rica ederim
Not 2 raporum B VERGİ DAİRESİ O RAPORA OTV SIZ ARAC ICIN ONAY VERDİ
ulas, sol ayağınızdan engeliz olduğunu belirten 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli raporunuzu kullanmalısınız. Ehliyetinizi H sınıfına dönüştürdükten sonra sıkıntı çıkmaz. Rapor oranı önemli değil.
merhaba kelebek
şimdi benim raporda sol ekstyrem diyor o raporla otv siz araba vergi dairesi tamam dedi
ama ehliyeti değişmem gerek başka bir raporumdada h sınıfı alabilir sağdan tertibatlı kullanabilir diyor bu raporumda otomatik vites yazmiyor ,
şimdi ehliyeti b raporla değişsem otomatik araba kullanabilirmiyim
Araç alımında vergilerden muaf olmak istiyorsan H şart, B ehliyete muafiyet uygulamazlar.
Tek çare yeniden rapor almalısın, sol alt ekstremite, otomatik vites, H sınıfı ehliyet bunlar yazacak.
Merhablar
Kafam karisti simdi ben h sinifi ehliyet aldim sadece otomatik vites kullanir yaziyor
Rapotumda sol ekstremide den engelliyim
Otv siz arac alabilirmiyim ?
ulas hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız inşallah.
Aydınlanmamız adına biraz detay verebilir misiniz lütfen ?
B sınıfı normal ehliyetinizi engelli H sınıfına mı çevirdiniz yoksa yeni tip B(engelli, KODların buluduğu) ehliyete mi çevirdiniz ? Ayrıca ÖTV indiriminden yararlanmak için hangi raporu kullandınız ? Eski usul ÖTV indirimi için alınan engelli sağlık kurulu raporu mu yoksa ehliyet alımı/değişiminde almış olduğunuz il sağlık müdürlüğü kurul raporu mu ? Bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler ve tekrardan hayırlı olsun. Darısı başımıza inşallah
Iyi dileklerininden dolayi tesekkur ederim
b sinifi ehliyeti h sinifina cevirdim.raporla(h sinifi ehliyet alir,otomatik vites araba kullanir)ibaresi ile ötv den faylalabmak için de vergi indirimden faylalanmak icin aldigim raporu kullandim(sol exremitede 7 cm kisalik ibarali.yeni nesil b (engelli kodlu kullanmadin şimdi duydum sizden.birde plaka engelli ısareti istegime istinaden koymadilar sadece noterden 215 tl lik masraf ettim diger tum islemleri oto bayisi yapti