Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağımdan %40 raporum var. Nasıl bir ehliyet ve araba alabilirim?

27osman

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhabalar

ben sol ayaktan %40 ortopedik ( vergi indirim Raporum var))
yeni işim gereği pikap yani küçük kamyonet türü bir araba almayı düşünüyorum ama şuan ehliyetim yok
benım siz değerli arkadaşlarımdan ögrenmek istediğm yani kafa takılan sorulara cevap vereblirmisiniz

1:vergi inidirinde emekli oldum....
2:ben bu sakatlığımla otomatik vitesli bir araba alabiliryim yoksa özel tertibatlı bir arabamı uygun görürler
3:BU tür araçları kullanmak için NE TÜR ehliyet verirler mi...
4:kısaca ben kısmet olursa alacağım arabayı hangi tür ehliyet ile nasıl sürebilir

H sınıfı sürücü belgesi ve ötv muafiyetinden faydalanarak otomatik vitesli araç alabilirsiniz.
Aracınızın otomatik vitesli olması yeterlidir ayrıca tertibat gerekmez.
H sınıfı sürücü belgesi ile ruhsatta otomobil olarak tescil edilmiş araçların dışında araç kullanamazsınız.

Ufuk bey bilginiz için teşekkür ederim
yanlız takıldığım nokta şu sitenin formunda biraz araştırma yaptım sol ayaktan %40 ortopedik ve kısalığı olanlara h sınıfı ehliyetten ziyade B sınıfı veriyorlarmış
Acaba benmi yanılıyorum

27osman

H sınıfı isteyene B sınıfı verilmesi tamamen doktorların ceberrutluğundan! H sınıfı hak ettiğinde otomatik vitesli aracı ötv-mtv istisnası ile satın alabilecek ya vatandaş, ona uyuz olduklarından B veriyorlar.
Bu düzenleme olmadan önce B isteyene zorla H veriyorlardı. Şimdi tam tersine döndüler!

Üst Alt