Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağım polio sekeli. Otomatik vitesli araç mı kullanmalıyım?

naimemir

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben yeni bir araç aldım sol ayak polio şekelim varDaha önceki aracımda tertibat vardı .6 sene kullandım.Şimdi tekrar tertibat taktırmak istiyorum.Bir tanıdık sol ayak tertibatlarının TSE tarafından onay verilmediği bu tür olan kişilerin otomatik araç almak zorunda olduklarını söyledi .Konu hakkında bilgi verirseniz sevirim.

sol ayak engelli kişiler için otomatik araç özel tertibatlı araç olarak kabul ediliyor ayrı bir tertibata gerek kalmadan ötv den yararlanabiliyorsunuz.

sol ayak tan raporu olan kişiler eğer normal vitesli araç alacaksa tertibat taktırmak zorunda ama otomatik vitesli alacaksa tertibata gerek yok yani ister normal ister otomatik alabilirsin

Şansıznızı deneyin, ama bence de otomatik vitesli olmasını şart koşabilirler... Kullandığınız özel donanım nasıl bir şey?

otomatik olması için dayatma olmaz direk düz vites alıp debriyaja benim yaptığım gibi bi aparat takabilir aparatı kullanarak debriyajı sol eliyle kullanabilecek şekilde yapılıyo kullanması alışmaya bağlı ama rahat kullanılıyo

vergi indirimi hakkında

merhaba H sınıfı ehliyetim var otomatik vites özel donanımlı araç ibaresi var .şu anda bir aracım var 90 model broadway sol ayak rahatsızlığım var .Debraj da aparat var.Yeni aldığım sağlık raporunda özel donanımlı otomatik vites araç alablir ve kullana bilier ibaresi var. Sorum şu arabanın vergilerine ödedim ruhsat da tertibatlı engelli aracı yazıyor.E devlet de vergi dairesinde aracın vergi badrol borcunu tesadüfen gördüm daha sonra yatırdım.aracımı değiştirmek istiyorum sıfır alacam reno clio.vergi dairesinde yapmam gereken işlem nedir. yardımlarınızı bekliyorum

Öncelikle kısıtlılık sol ayakta ise, özel donanıma ihtiyaç yok demektir? Öyle ise, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor almalısın. Bu raporun bir nüshası ile emniyet'e gidip ehliyetteki özel donanım ibaresini kaldırtırsın; diğeri ile otomatik vitesli bir aracı ötv-mtv istisnalı ile satın alabilirsin.

Not: bunu yaparsa var olan özel donanımlı aracını kullanamaz olacaksın

Bende bugün gittim heyet doktorlarına ve bana B sınıfı ehliyet alabilir, Otomatik vitesli araç kullanabilir ibareli rapor vereceklerini söylediler böyle bir şey olur mu ?

sayın oturanboğa; tamam sol ayak polio sekeli olan biri özel tertibatsız otomatik vites araba kullanabilir tertibata ihtiyacı yoktur ama kullanmak istemiyorsa da birşey diyemeyiz.otomatik vites aracı yüksek fiyatı nedeniyle veya yakıt giderlerini düşünerek istemeyebilir kişi.o yüzden zaten raporda şöyle yazıyor özel tertibatlı yada otomatik vitesli araç kullanabilir.bu ibare olduktan sonra gerisi kişiye kalmış ister otomatik vites alır ister özel tertibat taktırıp manuel vites araç alır.

sol ayak engelli kişiler için otomatik araç özel tertibatlı araç olarak kabul ediliyor ayrı bir tertibata gerek kalmadan ötv den yararlanabiliyorsunuz.

Üst Alt