Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
inşallah yakında ben alacağım .2016 ötv raporum çıktı.ehliyet çıktı değiştirimek üzere bekliyor.yakın tarihte istediğimiz arabayı bulabilirsek inşallah,olacak.
Merhaba,
Benim de avaskuler nekroz nedeniyle sol bacağımda 2-3 cm kadar kisalik, sağ tarafa göre incelik ve hareket kisitligi bulunuyor. Mevcut B sınıfı ehliyeti var. Yakın zamanda arabayi degistirmek düşüncesindeyim. Kanunun sol eksremitede sorun bulunanlar için tanımış olduğu hakkı kullanarak otv muafiyetinden faydalanmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yonlendirmenizi rica ederim. nerden başlamak lazım? Sanirim şu günlerde bir belirsizlik hakim
@ikibucuk sağ ayakta problem yok sorun sadece sol da ise yapmanız gereken ilk şey, bir devlet hastanesine gidip "Sadece Otomatik Vites Araç Kullanır" ibaresine sahip ve tanı kısmı güzelce doldurulmuş bir heyet raporu almak. Onun ardından ehliyeti uygun bir kod ile değiştirmek
b engelli karşılığına bu kod geliyor demek ki. çünkü b engelli ototmatik vites kullanabilir yazıldı rapora.. 78i kısıtlı kodlar arasındaa yazmış bana
zaten muayene edilip odadan çıkartılıyorsunuz. 10 dk sonra rapor gönderiliyor. 2 dk boyunca ftr uzmanı hareket yaptırdı. kısıtlı kodlarda 78 yazması peki avantajlı mı? 10.02 yeterli değil mi
hercai-ugur; bana vermediler derken, ehliyet mi, yoksa B engelli kodunu mu vermediler biraz açar mısın? Benim de sol kol dirsek de hareket kısıtlılığım var bu nedenle doktora gitmekte tereddüt yaşıyorum, yasal süre dolduğu zaman mecburen gidicem ama belki o zamana kadar her şey netleşir.
ben tekerlekli sandalyedeyim 2 ayak polio cocuk felci sol kolumumuda baş hizasından bıraz daha fazla yukarı kaldırıyorum 2010 yılına aıt ehlıyet alabılır raporum var ama gecerlı olmadıgı ıcın hastaneye basvurdum ve ortepedi dr u alamazsın dedı kestırdı attı 7 senedır ehlıyetsız atv kullanıyorum ama dr bana alamzsın dedı heyette de ortapedı doktoruna sordular ve bence negatif dedi şimdi ne yapacagım bılmıyorum kursa yazıldım parayı odedım harcı yatırdım mayıs 14 de sınav var ama cok moralım bozuldu ve hazırlanamıyorum sınava
hercai_ugur
Önce rapor işini halletseydiniz keske.
Her iki alt ekstremite de kısıtlı ise elden kumandalı araç kullanabilir şeklinde ehliyet verilir ama bu durumda üst ekstremitede kısıt olmaması gerekir. Sizin sol üst ekstremitede de sorun olduğundan çok zor görünüyor.
bana surucu belgesi alamaz dediler gönderdiler kod fln yazmadılar zaten raporu alamadım
Arkadaşlar yeni ehliyet raporu olan otomatik vites elden gaz elden fren kullanan kişiler rapor orneğini kişisel bilgilerini gizleyerek atsalar bizde bilgi sahibi olsak iyi olurdu hasteneler bu konuda henüz tam net bilgiye sahip değiller sanırsam