Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremiteden raporum ve ehliyetim var. Araç almak için yeni rapor isteniyor?

pasa97

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba ..benim 2006 dan yüzde 50 vergi indirimi için heyet raporum var kalça çıkığı..sol ayak 5 cm kısa sürekli ve istenen tüm hallerde geçerlidir ibaresi var. iş yeri vergi indirimi ve emeklilik için almıştım..2008 de sanırsam ehliyet başvurusunda bir rapor aldım h sınıfı ehliyetim var..kursta otomatik araba ile ehliyeti aldım..fakat o raporu trafik şube almıştı.. otomatik vites veya aparatlı araç kullanır ibaresi vardı sanırsam..ehliyette birşey yazmıyor..
.vergi dairesine sürekli ibareli raporum ve ehliyetim ile reno bayiği başvurdu...bu rapor ile olmaz demişler.
trafik şubeye verdiğim raporumu alsam geçerli olurmu...maliye o ehliyet için geçmez dedi.
yada devlet hastanesinden yeniden rapormu almam gerekiyor..raporda ortopedi, sol ayak, otomatik vites ,ötv muaf gibi ibareler dışında bir ibare olmalımı..h sınıfı ehliyetimi daha sonra değiştiririm diye düşünüyorum..bu rapora il sağlık müdürlüğü onayı gerekiyormu..
işin anlamsız tarafı zaten ankara onaylı 50 oranlı bir raporumuz ve ehliyetimiz var...maliye niye bukadar agrasif davranıyor..tek rapor açıklamaya yetmiyormu...bu maliyedeki memur amir hepsi aynı vurdumduymaz havada..müdürüne varıncaya kadar..bunları şikayet edebileceğimiz bir birim yokmu..
aralık sonuna kadar kampanyalardan bir araba alırım diye umuyordum..acaba rapor işi uzun sürermi..
hepimiz aynı dertlerle uğraşıyoz...fakat karşımızdakiler bizlerle uğraşmattan hiç yılmıyorlar..herkeze iyi akşamlar.

Raporlarını yeniden yenilemek gerekir.Ehliyet için Aile hekimi,Uzman doktor,İl sağlık kurulu,Emniyet.Uzman hekim için özel veya devlet hastanesi olabilir.
Devlet hastanesinde ÖTV için 0ranlı engelliliyini belirten teşhis ve aracı nasıl kullanman gerekli olan yazı ile yazılması.

mustafa bey teşekkürler cevabınız için..birkaç gündür araştırıyorum..çalıştığım için kendim ilgilenemedim reno bayi satış müdürü vergi dairesine gitmiş..kesinlikle olmaz cevabını almış..oysa ben mevzuatı okuduğumda sürekli olan ortobeti raporları geçerlidir tekrar istenmez yazıyor artı h sınıfı ehliyetim var. tabi vergi dairesi dinlememiş bile..yeni rapor alsın demiş.
ben şimdilik ehliyeti değiştirme ile uğraşmayayım istiyorum.. sadece otv indirimli araç almak için devlet hastanesinden alacağım ortobedi özürlü sol bacak otomatik araç kullanabilir raporu heyet mi olucak yoksa sadece ortobedi hekimi mi düzenliyor..
ehliyet alırken alınan rapor ile ötv indirimli araç alınmıyormu.
önümüzdeki hafta izin alıp bu işlemleri halletmek istiyorum..biraz sizlerden donanım kazanarak süreci en az hasar ile atlatayım diyorum..
eminim rapor alırken...vergi dairesinde...bi şekilde sorun çıkaran birileri hep olmuştur ve olucaktır..
sorun yaşayan arkadaşlarımızın yazılarını okudukça görüyorum...malesef sistem sağlıklı işlemiyor.
öğrenmek istediğim delvet hastanesinden ortobedi özürlü otomatik vites veya özeltertibatlı araç kullanabilir yazan, ehliyet almak için kullanılan raporu vergi dairesine kabul ettiren varmı..

Ben iki aydir ugrasiyorum.. aciklama yapan yok.maliye ye gidiyorum danismadakiler sadece telefonla gorusturuyor. Sizde sanirim il saglik kuruluna girmediniz. Emniyet o rapor olmadan yeni ehliyet vermiyor. Vergi dairesi isleme bile almiyor.bence vakit kaybetmeden bu raporu alin cunku heyet ayda bir oluyormus.simdiden kolay gelsin ben cidden bu surecten stresten hasta oldum...

Ehliyet için özel hastanedende rapor alınabilir uzman doktor başı 50 tl sigortayla aynı fiyat.Raporu 2 saatte veriyorlar.

cevabınız için teşekkürler..vergi daireleri sizinde dediğiniz gibi elbirliği içinde...ehliyet değişimi için 5 yıl süremiz var...h sınıfı ehliyet geçerli...ben sadece ötv indirimi için otomatik vites kullanabilir raporu almak istiyorum..
bakalım haftaya işlemlere başlayıcam..ne kadar sürecek paylaşıırım..iyi günler

teşekkürler..ben ehliyetimi değiştirmeyicem nasıl olsa 5 yıl süre var boş bir zamanda bakarım ...
en kısa yoldan ötv indirimi için devlet hastanesinden sol ayak...otomatik vites kullanabilir raporu almam gerekiyor..
bu süreç nasıl işliyor....ortobedi doktoru ve başhekim imzasımı yoksa heyet emi girmem gerekiyor..yine il sağlık kurumuna onaylatıcazmı..

Ben ilk başta aile hekimine gittim, ortopedik ve beyin cerrahisi için istediğim bir hastane ismi verip sevk istedim, o şevkle devlet hastanesine gidip cezbeden bölüm başı 50 Tl yatiriyorsun, senin işlemlerin kurul doktoru yaptığı için sıra beklemiyorsun, elinde mutlaka tetkik mr vs hepsi olsun, çok eski tarihli işe yeniden istiyorlar...sonra aynı gün bitiyor işin fakat ortopedi doktoruna il sağlık müdürlüğunde heyete girmek istediğini söylüyorsun sebep ise emniyet öyle istiyor...daha sonrada il sağlık müdürlüğüne gidip evrak teslim edip ayda bir yapılan heyeti bekliyorsun o kadar..

pasa97

1-ÖTV için direk hastaneye gideceksin heyete gireceksin.Engelli Oranlı ve nasıl araç kullanır ibareleri yazılmış şekilde rapor olacak.Hastane rapor odasına ÖTV İndirimi için rapor alıcam diyeceksiniz.Bu raporun ilsağlık kurumuğla alakası yok ÖTV siz araç alımı için hastane hepsini hallediyor.

2-ÖTV siz araç almak için eski ehliyetler kabul etmiyorlar burda arkadaşlar paylaşıyor yeni ehliyetleri kabul ediyorlarmış.Ehliyet içinde takip edeceğin yol Aile hekimi,Uzman doktor,İlsağlık kurulunda heyete giriyorsun,Emniyet.

çok teşekkür ederim..ötv rapor olayına açıklık getirmişsiniz...öğrenmek istediğim buydu.
bu raporu aldıktan sonra h sınıfı ehliyetim ile araç alabilirim diye düşünüyordum..maliye rapora takılıyor..
eğer maliye ehliyetin eski değiştir derse....sil baştan birdaha uğraş....
şu maliyedeki memurları şikayet edebileceğimiz
bir üst kurum yokmu arkadaşlar..bu nasıl bir mantıktır..
amaçları sadece uğraştırmak..
görevleri vatandaşa yardımcı olmak olan bir kurum nasıl oluyorda insanlara bu şekilde işkence eden bir iş akışına dönüşüyor anlamış değilim...
saygılar.

merhaba bu işlemleri ehliyet almak içinmi gerçekleştirdiniz

Emniyet benden özellikle il sağlık kurulu heyetinin vereceği raporu istedi yeni ehliyet için tarih ise 29 eylül 2016 lakin o tarihten sonra değişen birsey oldumu bilmiyorum... maliye memurları ve müdür için bende çok şikayetçiyim fakat şikayet edeceğim birim bulamıyorum, 21 kasımda verdiğim evraklar işleme bile alınmamış :(

bimer şikayet hattı var biliyorum....hatta bir konuda belediyeyi şikayet etmiştim uygunsuz bir uygulama için...prosedür aynen şöyle işliyor..bimer bağlı bulunan il veya ilçedeki valiliğe araştırılması yazısı gönderiyor...valilik belediyeye son durum nedir diye yazışma gönderiyor...belediyenin şikayete uğrayan birimi uyduruk bir mazeret ile size ve valiliğe yazı gönderiyor....herkez mutlu ama sizin şikayetiniz havada kalıyor...anladığım kadarı ile siz ehliyet alım işlemleri hakkında bilgi veriyorsunuz..ben h ehliyetimi 2007 de almıştım...durumlar ancak müsait oldu araç almak istiyorum..vergi dairesi sadece özürlü sağlık raporu durum belirtir ayrıntılı olarak istemiş ehliyete birşey dememiş...( mustafa bey ehliyette değişicek diyor ama bakalım onuda isteyebilirler biz hazırlıklı olalım)
tüm bilgilerimiz artık dijital ortamda zaten mevcut...tüm devlet birimleri, karakol, hastane ,vergi dairesi, nüfus müdürlüğü sadece tc numaramızı girerek aslında tüm seceremizi görebiliyorlar...
amaç hizmet değil ...insanları sadece zora sürmek...inanın kimsede EMPATİ diye birşey kalmamış...iyi günler.

Bimeri bende düşündüm fakat uğraşmak istemedim .Çünkü birsey çıkmayacak biliyorum :) Salı günü kısmet olursa maliye bakanlığına gideceğim neden bekletildigimi öğrenmek için....

pasa97

Raporda sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğu açıkça yazmalı. Beraberinde ya otomatik vitesli araç kullanmaya dair değerlendirme olmalı, ya da güncel bir ehliyet raporunda buna dair kısıtlama kodları bulunmalı. Böylece eski raporunuzla bu yeni raporunuz birbirini tamamlayıcı bir işlev görebilir.

binim rahatsızlığım sol alt ekstremde.almış olduğum engelli sağlık kurulu raporunda ehliyet alabilir özel tertibatlı araç kullanabilir il sağlık sağlık komisyonuna sevki uygundur yazıyor.il sağlık komisyonuda 78.kodlu otomatik vitesli araç kullanbilir diye ehliyet raporunu verdi.vergi dairesindeki çalışan senin rahatsızlığındakiler artık ötv den faydalanımıyor dedi.daha sonra başka bir kişi vasıtasıyla sordurduğumda tertibat taktırsın verelim demiş.ne tertibatı taktırcam anlamadım.bu raporlarla ötv den faydalanamazmıyım.6 aydır süründürüyorlar resmen.

https://hizliresim.com/LZy9nj

https://hizliresim.com/ZMZGEZ

https://hizliresim.com/pX0rEL

bu raporlarla otomatik vites araç alabilirmiyim

fatih19 vergi dairesi memuru mu aman aman..
Aldığın sağlık kurulu raporu ve oranlı raporunla araç alabilirsin
Sol ayağından engelli olanlar için otomatik vites tertibat sayılıyor

acaba başka vergi dairesine sorsam bi netice çıkarmı acaba

fatih19

O raporlarla otomatik vitesli aracı vergi avantajlı olarak satın alabilirsiniz. Her ne kadar raporda "özel donanım" ifadesi geçse de, sol alt ekstremiteden kısıtlılığı olanlarda otomatik vites de özel donanımdan sayılacağından, araç alımında hiç bir sorun yaşamamanız gerek.

Vergi dairesindeki memur zorun yapıyorsa, müdürüne çıkın derim

merhaba..heyete bu gün almaya gittim bir doktor imza kalmış izindeymiş haftaya gel dediler..raporu görebilirmiyim dedim gösterdiler.
ötv indirimi evet bölümü işaretlenmiş.,
açıklama bölümünde sol ayak doğuştan kaça çıkığı kısıtlıdır 5 cm kısadır süreklidir ibareleri var fakat otomatik vites araç kullanabilir yazmamışlar. sordum artık raporlara bunu yazmıyoruz dediler..h sınıfı ehliyetim var ondada erhangi birşey yazmıyor.

kanunda sol ayak engeli olanlar h sınıfı ehliyet olması dahilinde otomatik vites araç alımında ötv dem muaftır diyor ama kafam karıştı rapora böyle bir ibare konmaması normalmi...vergi dairesinde sorun çıkarmı acaba

PAŞA 97
Her halükarda Yen'i ehliyet için rapor çıkarıcan.Yeni ehliyetini çıkardığında Yen'i rapor ve Yen'i ehliyetinle müracat ediceksin.Hastane bu saatten sonra yeni raporuna ekleme yapmaz.Yeni raporun ve Yen'i ehliyetinle müracat edip deniyeceksin.

merhaba mustafa bey..teşekkürler cevabınız için
insanları uğraştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar..
h sınıfı ehliyetimin değişimi için 5 yıl süre var diye biliyorum..
artı kanunu okuduğumuzda ibareli ehliyet demiyor sadece sol ayağından engeli olanlar h sınıfı ehliyet ve ötv indirimi için uygun rapor almaları dahilinde ötv den yararlanır diyor..ben bu mantıkla şansımı deneyeceğim bakalım..araç için kaporayıda verdik..rapor garanti diye..
ehliyeti alırken aklımıza gelmedi otomatik araç kullanabilir yazdırmak..eğer dedğiniz gibiyse şimdi yeniden izin al rapor için birdaha koştur....offfff

arkadaşlar iyi akşamlar..uzun bir süre oldu...süreci kısaca anlatayım..
raporda otomatik vites kullanabilir yazmadığı için vergi dairesi memuru olmaz dedi...müdür ile yaptığım görüşmede tüm ibareler olmasına rağmen otomatik yazmadığı sürece olmaz dedi.
raporu aldığım hastanede uzun uğraşlar sonucu raporu iptal ettirdim yeni rapor yazdılar otomatik vitesi eklediler..
ehliyetimde erhangi bir ibare yok ..vergi dairesine teslim ettik 3 gün oldu bekliyoruz..
bayi elemanını arıyorum en son vergi dairesi müdürü inceliyormuş...
bu süreçte çok bekleyen arkadaşlar varmı...herşey tamam olmasına rağmen bu inceleme ne oluyor bilen varmı

pasa97

Valla ben evrakları verdiğim gün aldım araci. Keşke ehliyetini de değiştirip işi garantiye alsaydın

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

iyi akşamlar..ehliyet için 2020 yılına kadar kullanım süresi var yazıyor..biliyorsunuz oda başlı başına bir süreç...sizce h sınıfı ehliyeti sorun yaparlarmı

pasa97 3 4 güne gelir haber vergi dairesi raporun sahteliğini gerçekliğini inceliyor ve sana özelge çıkarıyor sonra ötv kilidini açıyor ötvsiz araç alıyorsun bende 4 gün beklemiştim

İnşallah ehliyet değişimini şart koşmazlar. Bende daha değiştirmedim.

evet arkadaşlar...bu gün bayii aradı raporu kabul etmiyorlar diye..hırsla gittim vergi dairesi md yard. sı olmaz diyor doktor değilmiş tıbbi değerlendirme yazılarını anlamyormuş..raporun açıklayıcı değil diyor..rapor sol bacak kalçaçıkkığı 5 cm kısa otomatik araç kullanabilir ötv den yararlanır diyor..gösteriyorum olmaz diyor...istersen özelge yaz diyor..
direk müdür ile görüşmek istedim.. onada anlattım..yardımcılarını çağırdı heyet kurdular biz dışarıda bekliyoz..yarım saat sonra çağırdı senin durumuna ötv indirimi olmaz dedi..
bu özür durumunu benim istemediğimi keşke olmasaydı da böyle bir taleple sizin karşınıza çıkmasaydım..ama bunun benim hakkım olduğunu biliyorum ve sonuna kadar arayacağım diyerek çıktım..raporumu odasında bıraktım.. üzerinde telefon um yazıyordu..
ben bayi ye araç parasınıda ödemiştim..iade işlemlerini başlatmak içingittim..muhasebeci yi beklerken üzgün bir şekilde telefon geldi....arayan vergi dairesi müdürü..inanamadım..tamam onaylıyoruz evraklarını getir dedi..
kısacası arkadaşlar sonuna kadar haklı olduğunuz konuda bastırın...kanunların bize verdiği haklarımızın farkındayız deyin..bir şekilde geri tepeceklerdir..
hastanede de rapor alırken artık otomatik vites yazmıyoruz demişlerdi ama sizi sağlık bakanlığına şikayet edicem deyince birdaha incelediler ve raporumu geri alıp değiştirdiler..o yazı olmadığında da vergi daireleri özelge de verseniz sonuç olumsuz çıkıyor..bu gün bana gösterdikleri olumsuz sonuçlanan raporlarda ot vites veya aparatlı araç kullanır ibareleri yoktu..
haftaya kısmetse arabayı alıcam...herkeze hayırlı akşamlar.

ehliet değişimini istemediler

Hayırlı olsun inşallah bana da nasip olur...Bilgi ve tecrubelerinizi paylaşmanız çok iyi oldu...

Üst Alt