Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremiteden engelliyim. Aracımı yeni aldım ve işlemleri yazıyorum.

volkancalik

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
*ilk önce hastane başvurusu yaptım ve raporum %45 çıktı. sol bacak sıkıntılıydı. H sınıfı rapor ve otomatik vites araç ibareli rapor aldım.(3 hafta)
*H sınıfı ehliyete başvurdum ve B den H ye (sadece direksiyon sınavı-550 tl) çevirdiler. (2 ay)
*Ehliyet için 100 lira gibi bir miktar vergi dairesine ve sonra da trafik şubeye 110 tl gibi bir miktar verdim. (5 saat)
*Rapor ile bayiye başvurdum ve vergi dairesi sıkıntı yok dedi.(1 gün)
*Raporun 3 noter onayı ve 1 adet bayinin verdiği vekalet kağıdını 110 tl ye onaylattım.(30 dakika)
*Bayiye gittim ve uygunluk belgesi verdi onu da noterden 51 tl ye onaylattım.(30 dakika)
*Bayide satış işlemleri ve sigorta işlemleri (225 tl) bitti.( yarım gün)
*Evrakları aldım ve bir sigorta firmasında 15 tl ye trafik tescil dosyası hazırlattım. (30 dakika)
*Trafik şubeden pkala işlemi ve ruhsat işlemini 165 tl ye tamamlattım.(20 dakika)
*Şöforler odasına 40 tl yatırıp plakamı bastırdım. (10 dakika)
*bayiye gidip plaka taktırdım ve kaskomu da hallettim orada (1250 tlye full kasko)(1saat)
*Araç otomatik yerine özel donanım olsa makine odasında proje çizdirip onaylatılacak ve araç muayeneye gidecekti. ancak otomatik aldım.
Şimdi kullanmaya başladım. inşallah sizlerde dilediğinize kavuşursunuz (az zahmet ve az ücretle)
genel hatları bunlar ufak tefek imzaladığım evrak olmuştur. Atladımsa özür dilerim.

hayırlı olsun volkan bey. iyi günlerde kullanmanız dileğiyle. aracınızın markasını ve fiyatını öğrenebilir miyim? toplamda ne kadara patladı?

Hayırlı olsun kazasız , belasız ,sağlık mutluluk içinde kullanmayı nasip etsin ALLAH. Bilgin içinde teşekkür ederim.

Hayırlı olsun kardeşim. Güzel günlerde, keyifle, sağlıkla kullan...

Ayrıca detaylı şekilde deneyimini aktardığın için de çok çok çok teşekkürler.

Bu demek oluyor ki aracın fiyatının üzerine 2-3 bin daha ekleyerek hesabımızı yapmalıyız

Detaylı anlatımınız için çok teşekkürler, hayırlı olsun.. Marka model nedir?

*Ehliyet için 100 lira gibi bir miktar vergi dairesine ve sonra da trafik şubeye 110 tl gibi bir miktar verdim. (5 saat)
*Rapor ile bayiye başvurdum ve vergi dairesi sıkıntı yok dedi.(1 gün)

Bu işlemleri kendimiz mi yapıyoruz? Araba almadan önce vergi dairesine başvurup raporun uygun olduğuna dair bir belge almak gerekiyor diye duydum, bu bahsedilen o mu?

Raporun uygunluğu konusunda aracı almadan önce bayii vergi dairesinden kendisi görüş alıyor. Ekstra bir durum olmadıkça bizim araya girmemize gerek kalmıyor

detaylı anlatım için tşkkürler, bende araç alma arefesindeyim inşaallah..

teşekkürler iyi temennileriniz için. bu site bana çok yardımcı oldu umarım bende birisine yardımcı olmuşumdur.:)

Araç Passat 1,6 otomatik dizel. 102000 di. 68000 TL ye geldi. üstüne 1500 tl ye seramik kaplama yaptırdım.

Plakada tekerlekli sandalye logosu zorunlu olmaktan çıkmamış mıydı. Neden plaka bastırıyoruz ben anlamadım

Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim fakat bir sorum olacak siz iş takipçisi tutmadan yaptınız sanırım bu işleri özel tertibat olsaydı ne işlem eklenecekti onu biliyormusunuz??

bayinin anlaştıığı bi mühendis veya büro vadır. çizileck olan tertibatı çiziyor ilgili yerlere onaylatıyor. tetibat takılıyor ruhsata işleniyor bu kadar. 750 ye maloldu bana

plaka normal plaka. sıfır araç abi. plaka şart. engelli ibaresi isteğe bağlı. ben eklettirmedim.

Normal plaka ise bunu satıcının zaten hallediyor olması gerekmiyor muydu. Bu işi sana niye bırakmış ki ?

anlamadım tam dediğinizi. ben tekrar edeyim. araç ruhsatı alınca sıfır araca mutlaka plaka lazım. onu da gidip çıkarttım. satıcı plaka işlemlerine karışmadı. ben Niğde deyim. aracı konyadan aldım. plakayı Niğde olarak gelip çıkarttırdım.

5 ay önce %74 rapor aldım %55 fizik 19 diğer hastalıklardan dolayı
hiç arabam olmadı sürekli hastalıgımdan kredi çekip araba alayım diyorum
heyetdeki dr lar ve memur fikrimi almadılar otamatik vites araç almak istyormusun diye onların yazmadıgını 10 gün sonra fark ettim başhekimliğe şikayetde bulundum 3 içinde olsa düzeltirdik ama olmaz dediler sağlık kurulundaki memur abi 6 ay sonra gel tekrar girfer alırsın dedi
ne yapmalıyım otamatik vites araç kullanabilir ve sol exretime yazması yeterli olurmu
b sınıfı ehliyetim var o iptalmi anlamına geliyor ?
olaki otamatik h sınıfı aldıgımızda olaki manuel kullandıgımda polis drek ceza uygular mı ?
ayrıca ehliyet için başvurduğumda diger hastalıklarımın yazmasına dgerek varmı 10 kalp 20 koah 15 üroloji 55 fizik gibi yoksa fizik ve ortopedi yeterlimi

hayırlı gunler...

ergun_

Madem kendileri hata yapmış, neden düzeltmiyorlar anlamadım! İsterseniz il sağlık müdürlüğü'Ne itiraz edebilirsiniz. ya da başka hastaneye gidin...

Evet, B sınıfı ehliyetinizi B-engelli sınıfına dönüştürmek zorundasınız. Bunun için aile hekimi -> uzman doktor -> il sağlık müdürlüğü'ndeki komisyon -> emniyet

kurul ibarenin eksikliğini kabul etmiyor kuruldaki memur tekrar gir yapacak bir şey yok diyor almış olduğum vergi indirimim ve süğreklilik belgemi etkiler mi %70 vergi indirimini hak ettim benin tek sorunum heyet raporumda sol alt exretime otamatik vites kuulanabilir ibarenin yazılı olmayışı 4 . ayda tekrar gireçegim koah.şeker.tansiyon.üroloji.fizik. bunların hepsini tek tek gezip oran almalımıyım ?? sadece fizik % 40 veya üstü verse yeterli olur mu sürekli raporumu da kullanmam gereken yerde kullana bilirmiyim ??

ergun_

Eskiden olsa sadece araç konusunda işine yarayacak rapor al, gerisi önemli değil, yeni raporun eski raporuna bir zarar vermez, derdim. Ama artık o kadar rahat değilim! 2022 maaşı ve evde bakım maaşı için uygulanan güncel rapor fantezisi araç ve vergi indirim hakkına da sıçrar mı, bilemiyorum.
Ben olsam, her durumun değerlendirildiği bir rapor almaya çalışırdım. Raporda oranı düşürmemek lazım...

Üst Alt