Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremite ve h sinifi ehliyet ile otv'siz araç..?

celikcemm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba raporunda aynen şu yazıyor:

Tani: Sol düşük ayak, sol diz ekstansiyon kısıtlılığı, sağ ayak bilek artrodezlisi Sol alt extremitede (ayak veya bacakta) engelliliği olanlar için otomatik vites arac kullanmasi uygundur.

Karar: h sınıfı sürücü belgesi alabilir
Otomatik vitesli araç kullanabilir.
Yazıyor.
şimdi ben h sınıfı ehliyetimi alırsam otomatik vitesli araç alıp ötv den muaf ettirebilirmiyim her kafadan bir ses çıkıyor çok bunaldım bana yardımcı olurmusunuz

Merhaba gül hanım, evet siz raporunuz uygun diyorsunuz ama bu konuda o kadar havada şeyler var ki mesela ben bundan önceki raporumda sadece sol düşük ayak ve sol diz ekstansiyonu yazıyordu ve h sınıfı sürücü belgesi alır otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyordu, sen tut defterdarlıktaki memur illa ben sol alt ekstremite yazısını görmem lazım diye diretti sonra bende tekrar heyete başvurdum be doktorlara durumumu izah ettim onlarda böyle bir rapor verdiler tekrar ve hatta şaşırdılar zaten sol alt ekstremite demek ayak ve bacak demek dediler....

Şimdi bu raporda ise özellikle bu alt ekstremiteyi belirtip otomatik kullanabilir demelerine rağmen ben yine tereddüt ediyorum çünkü bu seferde sağ ayakta artrodez yazılmış ya o yüzden ama doktorlar biz onu yazmak durumundayız ama bu kullanmana bir engel değildir sadece eklemde bir operasyon olduğunu belirtmektir dedi ve o yüzden sol alt ekstremiteyi belirtip otomatik kullanabilir tekrar tekrar raporda da vurguladılar.

Şimdi bana yine zorluk çıkartırlarsa ne yapmam lazım deliricem artık her memura göre biz rapormu çıkaracaz ya.

Son almış olduğunuz rapor uygun ve sorun çıkaramazlar sağ ayakla ilgili olan sorununuz sebebi ile araç kullanımında sıkıntı olmuş olsaydı otomatik vites ve gaz ve fren pedalında tertibatlı araç kullanır yazılması gerekli idi . Şimdiden hayırlı olsun .

Merhabalar hasan bey, çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için İNŞALLAH ALLAH kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın, gerçekten engelli olduğumuzu bu devlete anlatmak zor artık o kadar bunalıyoruz ki bazen kime hangi engelimi nasıl anlatayımı noktasında şaşırıyorum...hepimizin evlerinde belkide 3-5 adet ayrı ayrı raporlar vardır, nerdeyse lavaboya gitmek içinde rapor çıkartacaz....

Sağolun bu konu hakkında başka arkadaşlarında düşüncelerini veya tecrübelerinden yararlanmak isterim mesajlarınızı beklerim ALLAH RAZI OLSUN.

Sen bu raporla ötv siz otomatik araba alabilirsin. Ben bu sene aldım. otomatik vitesli araç kullanır h sınıfı ehliyet yeterli rapor için

Hayırlı olsun, inşallah başka şeylere de takmazlar adamlar eğer yine sorun yaratirlarsa ne yapacağımi bilmiyorum açıkçası

Ben açıkcası çok olumlu değilim. Çünkü daha alt ekstremitenin hesabını yapan birinin, sağ ayaktaki hastalık önemliymiş önemsizmiş bunu dinleyeceğini zannetmiyorum. Sorun çıkarırlar gibime geliyor. Kendi düşüncem böyle.

Peki orada sol alt ekstremiteden engelli olanlar için otomatik araç kullanabilir ibaresi olmasına rağmen yine de zorluk çıkartırlar mı zorluk çıkartırlarsa ne yapmalıyım dilekçemi yaziyim yoksa direk amirlerle falanmi görüşcez...yani heyet bütün sorumluluğu üzerine alırcasına sol alt ekstremitede engellilik vardır otomatik araç kullanabilir demiş zaten daha ne yapılabilir... defterdarlıkta kavgalı günler beni mi bekliyor acaba :(

Sağ ayanızla ilgili tanı yazmışlar ama bu kez de. Keşke alt ekstremiteden dolayı kabul etmediklerinde hemen heyete gitmeseydin. Şuan o raporun elinde yok değil mi?

Aldım raporum elimde...siz tam olarak neye takacaklarini düşünüyorsunuz heyetin oradaki yorumunun hicbir oönemi yokmu

Ben sağ ekstremite de yazdıkları için bunu sorun yapacaklarını düşünüyorum. Ama sorun yaparlarsa bence sol ayak yazan var ya, alt ekstremite diye yazmadıkları. O raporda ısrarcı olun derim. O uygun çünkü sadece memurun hatası var kabul etmemekle.

aslında öteki rapora itiraz en yazdığımız için raporu verdik çünkü daha henüz onu almadan tekrar itiraz etmiştim ama benim başka bir raporum daha var h sınıfı ehliyet alabilir özel tertibatlı araç kullanabilir ve diğer engellerim den bahseden bir raporu 2 yıl önce almıştımeğer sorun çıkarırlarsa bu raporumun kullanıp özel tertibatlı araç almayı düşünüyorum ancak başka bir sorum var ben b sınıfı ehliyetimi h sınıfına çeviricem h sınıfı ehliyette otomatik vites veya özel tertibat yazıyorlar mı eğer böyle bir zorunluluk yoksa ben hiçbirini yazdırmak istemiyorum çünkü hangi raporu kullanacağımı daha bilmiyorum

Bi karışıklık oldu galiba önceki raporum ekst. Yazmayan bende değil yazan bende yani.

Sevgili Celikcemm en iyisi bir araba bayisine danışmanız. Onların tanıdıkları vardır. Vergi dairelerinde.

Evet varda son anda rapor kabul edilmeyip ÖTV yi isteyenler olmuş...ilk basta he he diyip sonra yukarıdan evrak geri dönerse sıkıntı.... Öyle olursa araç firmasıyla müşteri birbirine giriyormuş biri sen öde diğeri sen öde diye...

Ben bu durum ile alakalı kesin bir bilgi alacağım bir merci yok mu mesela defterdarlığa dilekce yazsam cevap alabilirmiyim kesin bir şekilde veya bimere yazsam olumlu bir cevap gelse bir bağlayıcılık veya ikna edici tarafı olur mu

"Sol alt extremitede (ayak veya bacakta) engelliliği olanlar için otomatik vites arac kullanmasi uygundur" ibaresi sorunsuzca araç alabilmenizi sağlayacaktır. Bence bir sorun olmayacak.

Vergi daireine gidip konuyla ilgili olarak yazılı başvuru yapabilir ve Özelge talep edebilirsiniz. Bu özelgedeki karar/açıklama bağlayıcı olur.

Teşekkür ederim Bülent bey, İNŞALLAH her şey sizin de tahmin ettiğiniz gibi olur.

Sol alt ektremite sakatlik veya hastalik demek illaki ortapedik bir rahatsizlik demek mi.

labrador;
Evet sol alt ekstremiteden sakat olmak ortopedik engeldir. Sadece sol ayakta otomatik vitesli araçlarda ÖTV-MTV'den muaf olunur ve aracı herkes kullanır.
Ama diğer ortopedik engeller de şunlar:
http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html
Bu araçlarda özel donanım olur ve sadece araç sahibiyle, aynı engele sahip olup H sınıfı ehliyeti olan kişiler kullanabilir.

KKELEBEKK,
sol alt ekstremite de varis ulseri varsa ve yara olusumu hala oluyorsa yararlanamiyormu bu haklardan.

Benim de bir sorum var, cevaplarsanız sevinirim:

Sol ayaktan kısıtlılık sebebiyle otomatik vitesli araba alındığında arabanın ruhsatında ne yazar? (Kullanacak kişi ile ilgili, engelli aracı, vergi muafiyeti vs. ile ilgili durumlar için)

labrador, bir hareket kısıtlılığı söz konusu olmalı...

dipteyim, ruhsatta aracın 5 yıldan önce satılamayacağına dair ibare olur. Bir de "engelli aracı" yazar ruhsatta. Bunun dışında kullanıma dair bir kısıtlama ya da ğlakada sakat damgası söz konusu olmaz.

h sınıf ve otomatik vitesli araç kullanır ibareli ehliyetimi değiştirmek

Arkadaşlar Merhaba 2 sorum olacak Yardımınız isteyeceğim.
1- h sınıf ve otomatik vitesli araç kullanır ibareli ehliyetimi özel tertibatlı araç kullanır şeklinde nasıl değiştirebilirim. söz konusu bu ehliyetimi aldığım tarihten önceki tarihli özel tertibatlı raporum var bununla emniyete gitmem yeterli olur mu yoksa yeniden yeni tarihli bir rapor mı çıkarmam gerek
2- ötv'siz araç alımı ile ilgili araç alacağım şehrin vergi dairesinden yaşadığım şehrin vergi dairesine gidip uygunluk belgesi almam istendi bu belge nedir?

Benim aracimda tertibat var ama h sinifi ehliyetimde sadece otomatik vites kulanabiliri yaziyur niye ehliyetine tertibat yazdirmak istiyursunki ben bes yildir boyle arac kulaniyurum ve cok seferde trafik denetimine takildim sorun olmadi benim icin daha iyi 2500motor vs her turlu otomatik vites kylanabilirim

Baris arkadaşım yani trafik polisi kardeşim bu özel tertibatlı araç ama sende otomatik vites yazıyor demez mi
birde ben bu raporla (h sınıfı ehliyet ve otomatik vites raporu ile) özel tertibatlı araç alırsam herhangi bir ötv sıkıntı yaşarmıyım

slm kolay gelsin

öncelikle ben vergi dairesi çalışanıyım . ilk mesajınızdan son mesaja kadar okudum . kusuruma bakmayın ama bize anlatmadığınız şeyler olabilirmi ? çünkü yazdıklarınız arasında ve sizden istenenler arasında boşluklar mevcut . ayrıca hiç bir vergi dairesi başka vergi dairesi veya defterdarlıktan bu konu için uygunluk belgesi veya her ne zırva ise isteyemez . kaldıki arabayı nerden alıp almayacağınıza vergi dairesi karışamaz böyle bir yetkimiz yok .

amacım sorunu anlamak ve çözüm üretmek lütfen yanlış anlamayın .

ayrıca arkadaşlar bakın engelli muafiyeti diye bir şey yok . yok . yok . 3 kere yazdım belki anlaşılır :) . standart araç ekipmanlarının dışında arabayı kullanmak için özel bir cihaz yada tertibat kullanmak zorunda olanlara bu tertibatı taktırmaları şartıyla verilmiş bir ayrıcalık vardır ( sol ayak için otomatik vites yeterli ise tertibat sayılır ) . rapor oranı % 90 veya üzeri olanlara verilmiş bir ayrıcalık vardır . dolayısıyla engelli olmanız veya engelinizin nasıl olduğundan çok yukarıdaki iki guruba uyup uymadığınız önemlidir .

saygılar

Sevgili dadaş kardeşim herşeyi başından sona okuduysan yukarıda 3 defa senin söylediklerini başka memurların hiç bilmediğini veya anlamadığını yada anlamak istemediğini anlama lazım. Bak raporumu yukarıda okudun bu raporla ben oto vitesli ötv siz araç alamıyorum bana özel tertibat olacak diyorlar neymiş sağ ayak yazılmış bu engelim değil bakın özellikle sol ekstremite yazılmış diyoruz yok...yok...yok... orada bulunan vergi uzmanı bile kabul edilmesi lazım bu rapor diyor işlemi yapacak memur yok diyor arkadaşım şunu açık ve net gördüm rüşvet istitorlarrrr atttt dıkıdık diyor yaa....bende o yüzden artık bıktım için bari bu ehliyeti özel tertibatlı olarak mı değiştirsem diye düşünüyorum....bize anlattıklarını düzce sakarya kocaali ndeki memurlarada da bi anlat bari

dostum konuyu açarken yazdığın özellikleri taşıyan raporu : 0312 270 29 20 numaralı fax a cihan beyin dikkatine diyerek arkalı önlü gönderebilirmisin ? rapora bakayım gerekirse arabayı burdan alırız

saygılar

dadaş kardeşim ALLAH razı olsun düşünmen bile yeter...ben oradan araç almaktan vazgeçtim zaten ama eğer tel numaranı bana gerekirse özel mesajla yollarsan ben seni arayayım bir görüşelim gerekirse senden yardım alırız.

Üst Alt