Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozum var. Ayakta zorlanıyorum, nefes darlığı çekiyorum. %40 rapor alabilir miyim

jokzilla

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
20 yaşındayım
40 derece skolyozum var ve nefes darlığı çekiyorum

cafede çalışıyordum 1 saat eğilip bulaşık yıkayınca belim kopacak gibi oluyordu bıraktım işi temizlik, garsonluk taşınan eşyalar derken eğimi artacağından korkuyorum ve dayanamıyorum 2 saat ayakta kalınca hemen sancıyı burukluğu hissediyorum.

Üniversite okuyorum ön lisans bu sene menzun olacağım hayırlısıyla.

Ekpss sınavına girmek için ne yapmam gerekiyor yüzde %40 rapor nasıl alacağım. %40 rapor alabilir miyim? bunun için nasıl bir yol izlemeliyim nereye başvurmalıyım?

yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Bir işe kalkışmadan önce bilgilenmek yanlış bir şey değil.İşte bende nereye nasıl başvuracağımı doktorun benden neler isteyeceğini soruyorum.

@jokzilla Geçmiş olsun. İşi bıraktığına iyi yapmışsın. Nefes darlığı için doktora gitmelisin, uzun süre ayakta kalmandan dolayı skolyoz ciğerlerine baskı yapıyor o yüzden nefes darlığı çekiyorsun, doktor sana solunum testi uygular ve uygun görürse ilaç ve akciğeri güçlendirme egzersizleri verir ve gerekli tedaviyi uygular.

EKPSS sınavına girebilmeniz için % 40 ve üzeri rapor almalısınız. % 40 ve üzeri engelli raporu alabilmeniz için devlet hastanelerinden birine engel durumunun tespiti için başvurmalısınız. Hastaneye gittiğinizde size 6-7 poliklinik dolaşmanız için evrak vereceklerdir ve dahiliye - Nöroloji - KBB - Ortopedi - Psikiyatri - Göz - Genel Cerrahi - üroloji gibi poliklinikleri dolaşarak vücudunuzda olan tüm rahatsızlıklar ve oranları tespit edilecek öğleden sonra da heyete gireceksiniz sonrasında raporunuzu alacaksınız.

Not: Sizi skolyoz rahatsızlığınızdan muayene eden doktora uzun süre ayakta kalmamdan dolayı belim ağrıyor ayakta duramıyorum nefes darlığı çekiyorum raporuma ağır ve ayakta iş yapmayı gerektirmeyen işleri yapabilir ya da masa başı işlerde çalışabilir ibaresi eklermisiniz raporumu ekpss sınavı için de kullanacağım derseniz ilerde sıkıntı çekmezsiniz.

Life İstediğim cevabı aldım yardımınız için çok teşekkür ederim umarım %40 alabilirim bazı yorumları okuyorum ameliyat olmama rağmen zor aldım vb. yorumları, umarım bende alabilirim.

Rica ederim, söylediğim gibi skolyoz dışında nekadar rahatsızlığınız varsa hepsi tespit edilecek ayrı ayrı oranlar belirlenecek, umarım % 40 ve üzeri rapor alırsınız.

alabilirsiniz diye umut ediyorum ciğerlerde solunum güçlüğüde çekiyorsunuz burdada etkilenme var dr un yorumlamasına göre burdanda bir oran alabilirsiniz bi ihtimal

Cevabınız için teşekkür ederim gitmekten vazgeçmiştim şimdi şansımı denemek için müsait bir zaman kolluyorum doktorun biri gitmiş tek doktor çalışıyor devlet hastanesinde oturacak yer yok gitmeye üşeniyorum bakalım hayırlısı olsun doktor rapor vermez diyorlar ama inş iyi gününe denk gelirim adamın.

Üst Alt