Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozum nedeniyle hangi oranda rapor alabilirim?

gesees

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar çocukken geçirmiş olduğum felçlikten dolayı her iki ayağımdan engel var sağda tam olmak üzere sola belirgin olarak %65 raporum var çok önce almıştım raporumda sürekli yazıyor...

bir arkadaşım bana bir şey söyledi ne kadar doğru bilemiyorum onun için sizlere danışmak istiyorum.
benim belimde skalyoz varmış belim sola kıvrık durumda çok belirgin sağ ayağım 15-20 cm kadar yukarda... sen git hastaneye başvur ayak engel durumunun üzerine slakyozu eklettir rapor derecen yükselir %65 ise %80-90 olur diyor
19 yılda emekli olacağına 15 yılda emekli olursun diyor siz ne diyorsunuz bu işe

65 den 80 90 lara çıkmaz skolyoz için verilecek oran genelde solunum testine Gore belirlenir raporu çok önce aldıysanız bu kez o oranda verilmeye bilir veya skolyozda değerlendirilip verilmiş olabilir yinede hastaneye başvurmadan kimse net bisey diyemez %70 i gecebilir

gesees
%65 oran ile alınan vergi indirimi 2.derece iken %80 fve üzeri oranla vergi indirimi 1.derece olur. Öyle 19 yıldan 15 yıla düşecek kadar olmasa da emeklilik şartları açısından 1.derece vergi indirimi evet çok daha avantajlıdır.
Ancak raporunuz %65 ve özelden yazdığınıza göre 2.derece vergi indiriminizde var, çok önce almışsınız. Özür oran cetvelinde çok değişiklikler oldu Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olmak ihtimal dahilinde. Böyle bir yola ancak en az %80 alabileceğinize eminseniz başvurun aksi halde risk almayın derim.

Çok sağol abi artık kaldıramaz oldum sende haklısın evdeki bulgurdan olmayalım

yıllar önce kifoskolyoz dan dolayı almış olduğum %45 raporum var ve memur olarak görev yapıyorum kurum değiştirmek için 2016 ekpss ye girdim 80,27 puan aldım şimdi eski raporum geçerli olur mu yoksa yeniden rapor almam gerekecek mi (raporda sürekli yazıyor) yeni rapor almam gerekirse her nekadar yıllar içerisinde rahatsızlığım ilerlemiş olsada puanlama sistemi değiştiğinden dolayı düşük bi rapor değeri gelirse mevcut memuriyetimde veya yeni atanacağım kuruma geçiş esnasında sorun yaşar mıyım? yukarıda bahsedildiği gibi evdeki bulgurdan olmayalım sonra :)

memuriyetinize bir şey olmaz sadece engelli haklarından faydalanamayabilirsiniz mustafa58
gesees arkadaşım ortopedide oranlar okadar çok düştü ki çift değnekle girip 40 alamayan arkadaşlara şahit oldum denemeni tavsiye etmem

Üst Alt