Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ve kalça pertezi ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Polat60

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba bende insallah yarın raporu alacagım ama kafama takilan bisey var. skolyoz ve kalcada kemik erimesi var doktor %40 ve engelli ehliyeti alabilir, otomatik vites araç kullanabilir yazacagiz dedi

Rapordaki bu ifadeyle araç alimlarinda ötv indiriminden faydalanabilirmiyim. Bana saçma gelen engelli ehliyeti verilip ötv siz araç alamamak gibi durum var mı ? Şimdiden teşekkürler

selamlar bende evde bakım parası alıyordum raporun süresi bitti diye kesildi yraporu yeniledim ama budefada ağır engelli ibaresini kaldırdılar alamadım bende sağlık müdürlüğünü itiraz dilekcesi yazdım raporun tekrar çıkarılması için başka neyapabilirim yardımcı olurmusunuz

Polat60
Evet engelli ehliyeti alıp da ötv muafiyetinden faydalanamama durumu da var.
Artık trafik yönetmeliği değişti, her ne kadar dr otomatik vitesli araç yazsa da sizin için son kararı il sağlık müdürlüğü komisyonu verecek.

Tskler arkadaşlar. Bu gun raporu aliyorum engelli ehliyet ve otomatik vitesarac kullanabilir ibaresi verdi heyet gecerlimi bilmiyorum bakalim.

Otomatik vites özel tertibat sayıldığından raporunuzla il sağlık müdürlüğü komisyonuna başvurmalısınız. Gerek görürlürse otomatik vitesin kodu işlenir.

2016 yılı içinde ötv siz araç için heyet raporları

Arkadaşlar Selamün Aleykum
01.01.2016 da h ehliyet kalkti ve yeni alinacak heyet raporunda ne yazacagini kimse bilmiyor. Sizden ricam yeni rapor almis ve ötv indiriminden faydalanmis arkadaşlar bilgi verebilirmi. Şimdiden teşekkürler.

Not : Daha önce B ehliyetim var ilk defa engelli ehliyeti alacagim. Rahatsizligim : femur bası aveskuler nekroz ve skolyoz.

Teşekkürler ufukalp verdiğin bilgiler icin peki ben raporu aldıktan sonra direk il sağlık müdürlüğünemi gideyim yoksa bir vergi dairesi bilirmi bu raporun vergiden muaf olduğunu ?

Polat60
İl sağlık müdürlüğü komisyonuna gitmeniz ehliyet alabilmeniz için şart zaten.
Ortopedik engelim var ve engelli ehliyeti almak istiyorum dediğinize göre ortopedi uzman görüşünün de yazıldığı raporunuzla il sağlık müdürlüğü komisyonuna gideceksiniz ve onlar durumunuzu değerlendirerek uygun tertibat kodu verecekler.

Ufukalp yoruyorum seni ama yakın zamanda araba alan arkadaşlarım il sağlık müdürlüğüne gitmedik diyorlar bu 1.1.2016 yılından sonramı uygulamaya girdi. Yanlış anlamamak icin sıralıyorum. once tam teşekkürlü bir devlet hastanesinden H ehliyet alabilir. Otomatik vites ara kullanabilir raporumu alıyorum sonra direl il sağlık müdürlüğüne gidip raporumu ibraz ediyorum sonrasında olnar tekrar bir heyet toplayıp otv den faydalanabilirmiyim buna karar verecekler dogrumu.

Polat60
Ben il sağlık müdürlüğü komisyonu derken sadece ehliyet prosedüründen bahsediyorum, araç alımı için biraz bekleyin maliye henüz ötv uygulama yönetmeliğini değiştirmediğinden hala HG sınıfı ehliyet şartı görünüyor, halbuki artık H sınıfı ehliyet yok.
Ehliyet için de hastaneden sağlık kurulu raporu almayacaksınız prosedür değişti.
Aile hekimine gidip durumu anlatacaksınız, rahatsızlığınız hangi branşa giriyorsa aile hekiminiz sizi gerekli gördüğü branş ya da branşların uzmanlarına sevk edecek. İlgili bıranş ya da branşlarda muayene olduktan sonra otomatik vites ya da tertibat gerektirecek bir durum varsa uzman görüşünü de yazdırdığınız sürücü olur raporu ile il sağlık müdürlüğünde kurulmuş olan komisyona baş vuracaksınız. Onlar durumunuzu değerlendirerek ne tür araç ve tertibat kullanacağınızı belirleyip uygun kod ya da kodları yazacaklar.
Daha sonra diğer evraklarla trafik tescile gidip üzerine ilgili kodların basılacağı B sınıfı ehliyetinizi alacaksınız.

yardımların için çok teşekkür ederim ufukalp son bir soru sorsam kızmazsın dimi :) peki bu işlmeler sonrasında ÖTV siz araç alımı için ne yapacağım. Ehliyet ve raporla galeriye gitmem yeterlimi mesela ?

Polat60
Estağfurullah kardeşim ne kızması, amaç paylaşım ve yardımlaşmak değil mi?
Araç almak için az bir süre daha bekleyin derim. Zira maliyenin ötv uygulama yönetmeliği henüz değişmediğinden yeni trafik yönetmeliğine uyumlu değil, ötv muafiyeti için hala H sınıfı ehliyet ibaresi geçerliliğini koruyor sanırım.
Mutlaka yakın zamanda maliye de bir yönetmelikle kurumlararası uyumu sağlayacaktır.

@Polat60
aynen bekliyeceğim zaten ehliyeti almam felan 1 ay sürer gibi ama benim öğrenmek istediğim şey şu ehliyeti aldıktan sonra ötv siz araç alımı için tekrar başka bir rapora felan ihtiyaç yok anladığım kadarıyla galeriye gidip evrakları ibraz etmem yeterli sanırım doğrumudur.

İşte onu maliyenin yenileyeceği yönetmelik belirleyecek.

Üst Alt