Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz sebebiyle takılan platinlerle MR cihazına girememek!?

mumin38

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Ben Kayseri den yazıyorum 15 yaşında 20 yıl önce 2005 de skolyoz dan dolayı belime platin ve vida konuldu.Şimdi belimde ağrılarım var mr istiyorlar ama takılan platin ve vidalar mr uyumlu olmadığı için giremiyorum doktorlar da bi çözüm bulmuyorlar beyin sinir cerrahisi doktorları fıtık dan şüphelenip tomografi ve ultrason çekindim onda da fıtık belli olmaz diyorlar doktorlar da 20 yıl geçmiş platin vida konulalı dedi mr a gir bişey olmaz diyorlar yanii kısacası sorum şu: Belinde platin vida olup mr a giren oldu mu?Benim gibi sıkıntısı olan var mı??Şimdiden cevaplar için teşekkürler

Doğrıdur var evet araştırdım ama mr çekecek radyoloji doktorları hastanenin epikriz raporunda kullanılan vida ve platinler mr a uygun değildir yazısı gördükleri için almak istemiyorlar bişey olmaz biz çekeriz deyip güven verecek bir yer de bulamadım 😔 Böyle giderse platinlerimi çıkarttırmak zorunda kalacağım ve o çok daha zor bir süreç olacak benim için

Son düzenleme:
Raporunda emara uygun değildir mi yazıyo.

Bende var ve yıllardır giriyorum emara.
Elimde uygun ılup ulmaması hakkında bi belge yok ama

Bende 2015 yılında skolyoz ameliyatı oldum epikrizim yok elimde kayserideyim çok kez girdim mr a soran olmadı epikirizi veya platinlerin nasıl oldugunu

@Cano06,
Evet rapor da epikriz de malzeme çelik malzemeden olup MRG (MR) uyumlu değildir yazıyor.Fakat 3 4 doktorla görüştüm mr çekin 20 yıl olmuş bişey olmaz diyorlar

@Hkn38,
Zaten 2010 dan sonra ki platinler hepsi mr uyumlu diyorlar benim ki 2005 olduğu için platinlerde mr uyumlu olmadığı için sıkıntı ama doktorların da çektir bişey olmaz demesi kafamı çok karıştırıyor

Geçmiş olsun engelli raporunud varmı hocam engelli emekliliğine başvuru yaptınızmı yeni yasadan bizim skolyozdan emekliliğe basvuran 1 kişi gördümde sorayım dedim siZede

@mumin38,

Benimki 30 yıllık ben yıllardır emar a giriyorum ama. Bilemedim:
Yurtdışından gelmişti diye biliyorum ben bendeki platin

@Hkn38,
Engelli raporum var skolyoz dan 24 vermişti heyet diğer sağlık sorunları ile birlikte %43 raporum var emekliliğe başvuru da yapmadım yeni yasa nasıl onları da aslında bilmek isterim

@Cano06,
Siz nerde ameliyatı oldunuz hangi şehir hangi hastaneydi acaba kullanılan malzeme epikriz kağıdında yazıyor olmalı

@Cano06,
Ameliyatı Ankarada mı?oldunuz hangi hastaneydi kaç yılında oldunuz mr çekinirken sormuyorlar mıydı?

Benimde kalcamda platin var sadece. MR giriyorum ben de, bisey diyen olmadi hic, bi problem yasamadim hic, skolyozum bende, is gucu kaybi raporum olumlu cikti,

Eeet, 4200 prim doldurunca oluyorum insallah, bi aksilik cikmazsa, Nisan ayinda doluyor insallah arkadasim.

@Leylek81,
Sizde ki sadece kalçadaymış skolyoz dan omurga da platin takılı oluyor sizin kalçaya takılan platin mr uyumlu mu acaba biliyor musunuz?

@Leylek81,
Hayırlı olsun inşallah çok sevindim bende 5 ayın sonunda kazandım emekliliği serebral palsy tanısı ile hafif düzeyde yılbaşı girince araya maaş işlenmedi daha onu bekliyorum

@Leylek81,

Bende başvurdum arkadaşım konuşmuştukua 26 aralıkta heyete girdim hastanede şimdi sgk da iş bakalım 4 gözle bekliyorum hafif derse 2 yıl var orta derse hemen emekliyim dua et banada nolur

@Hkn38,
İnsallah olumlu cikar arkadasim , atarsa benimde 91 gun kaldi. Kutlariz insallah 🙏

Üst Alt