Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz olanlar sıfır araç alabilir mi?

hardcore1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese merhaba.forumda aradım fakat benim durumumu açıklayan bir konu bulamadım.şimdi benim sorum şu,benim skolyoz hastalığımdan f engelli raporum var.ben 0 otomobil alırken bir indirim kazancım olur mu?arabayı oğlum da kullanabilir mi?son olarak yıllık vergiden muhaf olur muyum.sağ sol ekstremimde hiç bir problemim yok.şimdiden herkese teşekkürler. .hayırlı bayramlar

skolyoz olanlarda ötv indirimli otomobil alabiliyorlar benim özel donananımlı araç kullanabilir raporum var ve bir otomobil bayiine raporunu ibraz ettiğinde vergi dairesine faxlayarak sana ötv indirimli otomobil alıp alamayacağını zaten söylüyorlar. Ben de skolyozum ve otomobil almaya niyetlendiğimde aynı yolu izledim. :)

Skolyozdan kaynaklı boy kısalığı ve boyun bölgesindeki hareket kısıtlılığı olmasından kaynaklı skolyoz hastalarınada ötv indirimli veya OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANABİLİR raporu verilebiliyor... Önemli olan ortopedi doktorunun biraz insaflı olması ve insiyatif almasına kalıyor iş !!!

Benım engelımde kfozkolyoz otamatik vites araç kullabılır raporum var bana bu formda alamassınız denıldı :(

Feyyam malesef bazen yanlış bilgilendirme yapılabiliyor en iyisi yaşayarak öğrenmek. Sen rapor fotokopin ile almak istedeğin otomobil bayisine git onlar konuya daha vakıf. Sürekli çalıştıkları vergi dairesine raporunu fakslayarak hemen sana yararlanıp yararlanamayacağını söylüyorlar ve prosedürlerle onlar ilgileniyor :)

benim skolyozum var ve iki kez sıfır araç aldım ...size tüm doğru bilgileri araçlar vergi dairesi veriyor ÖTV servisine başvurun yardımcı oluyorlar ...

Skolyoz hastaları ÖTV muhafiyetinden yararlanabilir mi?

Merhaba, arkadaşlar skolyoz hastalığı olup B grubu ehliyeti olan ÖTV indiriminden yararlanabiiliyor ve engelli arabası alabiliyormu? Bilgilendirirseniz sevinirim...

Hayır Yasemin hanım. B sınıfı sürücü belgesi olanlar araç alımında vergi istisnasından yararlanamaz.

Merhabalar. Ben gecen cuma gunu otv indiriminden yararlanip araba alabilmek icin heyete girdim. % 82 verdiler. ama otv muafiyetinde hayir yaziyo. hemde h sinifi surucu ehliyetim olmasina ragmen. ben bunu nasil duzelttirebilirim.

Araç kullanmak için nasıl bir donanıma ihtiyaç duyuorsunuz?

Boydan sürücü koltuğu ayarlanması lazım.O zamanda bacaklarım pedallara yetişmiyor. h sınıfı ehliyetimde olmasına rağmen %82 özür oranına ötv muafiyetinde hayır yazıyo. Benden daha sağlamlarına veriyolar bana neden böyle bişey yaptılar anlamış değilim.

Üst Alt