Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz için engel raporu verirler mi?

Türkçübey

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkese 40 derece skolyozum var idare ediyordum ama dün bel ve sırt arası olan bölgeye kramp girdi hala ağrıyor okul pskoloji sosyal hayat ne desem herşey sınır stres veriyor önlisans işletme okuyorum sınavlar zor geçiyor. Gelelim asıl meseleye doktora ameliyat olacağımı söylersem ağrılarımı anlatırsam bana %40 rapor verir mi? gitmeye çekiniyorum açıkçası dıştan goren senin neyin var diyor sinir oluyorum gelsin şiş belle yaşasın askere alınmasın yazları nefes darlığı çeksin bakalım ne diyor sonra neyse hepsi ekpss için istiyorum ameliyat hastane herşey para sonuçta bir işimiz olsun yine başımız yukarda olsun aileminde öyle durumu yok napacağım ben verirler mi yardımlarınızı bekliyorum ..

Gecmis olsun skolyozdan engeli raporu almak mumkun fakat gogus cerrahisi ne gitmeniz gerekiyor mesela yuzde 20 ortopedi dr u oran verse 23 felan da gogus cerrahisinden alman gerekiyor biraz ugrasman lazim ilk gittigin hastaneden alamayabilirsin hakkin oldugunu bil hakkini ara

70 derece skolyz a % 30 veriyorlar akçiger e baskı varsa %20 veriyorlar diye biliyorum eğitim arştırma has ne başvurun bence

Hiçmi şansım yok ? Nefes darlığı var ama öyle her zaman değil yorulduktan sonra baskı yapıyor testlere yansırmı bilemiyorum burada eğitim ve araştırma hastahanesi yok maalesef doğuya çivi çakan yok sadece erzurum var orasida bakanların memleketi yapmışlar 10 tane hastane 1 tane başka yerde yok. Yorumları bekliyorum .. 70 derece ne demek biliyor musunuz? %40tan fazlası verilir ama 40 dereceden alan varmı acaba :confused:
Ahmedkilicc
Teşekkür ederim doğudayım 1 yıldır randevular kapalı hastane kadın günü gibi tıklım tıklım dolu doktora skolyoz diyorum hemen istanbula git diyor 1 kere gittim sadece bildikleri birşey yok bu konuyla ilgili okul var eve nasıl söylerim nasıl giderim düşünen yok '.' gitsem mi bilemedim boşuna o kadar bekle konuş uğraşmayayım :/

Skolyoz için rapor oranının belirlenmesinde derecesi ve yol açtığı nefes darlığı önemlidir. Madem Iğdır'dasınız İstanbul'a gitmek yerine e-devlet üzerinden Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne randevu alın gidin raporunuzu alın en mantıklısı. Benim arkadaşım da orada skolyoz için rapor aldı solunum testi falan uyguladılar 65 derece skolyozu var % 60 rapor aldı, şansınızı deneyin derim.

40 derece skolyoza verirlermi ? Siz tecrübelisiniz o yüzden soruyorum moderatör olduğunuz için yoksa doktor değilsiniz tabi tesekkur ederim herkese yorumlar için.

Simdi 40 derece dediginiz derece degisebiliyor doktordan doktora 50 de cikabilir baska yerde onemli olan solunum testi bu konuda baska bi yerde baska bir ilde tatil doneminde deneyebilirsin sansini

Bende 20derece dedi doktor.ama egilirken nefes darligi yasiyorum ara sirada nefes darligi oluyor.arkadaslar cene eklem icin plak kullanma zorunlulugum var.uyurken dis sikma sorunum var .bunlar icin engelli orani alabilirmiyim

Derecesi Fazla ilerlemeden ameliyat olmanız daha doğrudur bence çünkü bende aşırı ilerlediği için ameliyat riskli oldu siz siz olun erken küçükken tehsis edin

Ben skolyoz hastasıyım rapor alabildim... Sizin de alabileceğinizi düşünüyorum.

Bende skolyoz hastasıyım derecesi 30 80 ve 1 ay önce oldum ameliyatı aşırı aşırı derecede ilerlemiş olduğu halde ileride riskleri daha büyük çünkü şişlik baskı yapıyor nefes alamıyorsun yemek yerken zorlanıyorsun kalbe baskı yapıyor ve şişliğin olduğu yerde ağrılar oluyor ki ilerledikçe ağrılarınız sıklasacak o yüzden öyle yaşamak yerine erken tedavi olmaya bakın derim

<<ömür>> Kaç derece ile aldınız biraz detaylı bilgi verebilir misiniz ? Nasıl oldu ne dediniz nereye başvurdunuz ?

20 yaşındayım şimdi ameliyat olacağım desem eve olmaz üniversite var iş sahibi olmak var platinle nasıl olacak o ameliyat nasıl iyileşecek ona ne kadar para gidecek bu nasıl iş böyle yine aklıma geldi herşey .. Neyse bakalım hayırlısı artık..

üniversite var iş sahibi olmak var evet ama ileride pişman da olabilirsiniz çünkü zamanla ilerliyor

Kemik gelişimi durduğu için ilerme olmaz diye yorumlar var ameliyat çok zor iş belki birgün mecburen olacağız ama işte ne bileyim düşmeye korkacak olacaksam bu benim için çok zor ..

Merhabalar. Bende skolyozdan ameliyatlıyım. Kifos ve skolyoz vardı. Şuanda 26 tane vida var. Çok ağrılarım oluyor. Rapor alabilirmiyim? Yüzde kaç verirler. Alan arkadaşlar cevap bekliyorum

Hangi şehirdesiniz? Benim 80 derece idi ve ameliyatlıyım. Solunumdan nasıl aldınız

Skolyoz ertelenecek bir konu değil.üzerine düş.askere gitmiyorsun madem ordan bir zaman tasarrufun varmış.o süreyi sağlığına ayır.ama hemen ameliyat tarihi vermezler ve masrafı az uz değil.ben 95 yılı hastasiyim.şuanki şartlari bilmiyorum fakat rapordan önce sağlığını düşünmen lazım.40 derece skolyozla sana %40 çıkacağını sanmıyorum ama belli de olmaz tabi

La tahzen haklısın

Rapora gelince solunum testine göre belirlenir

vito06

Ameliyat oldunuz mu yoksa ameliyatsız mı aldınız ? Ben ameliyatlıyım 80 derece idi 26 vida var. Yüzde 40 alabilirmiyim

Üst Alt