Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofrenim ve dini inancım sürekli değişiyor?

Blueberry Pa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Her Sabah kalkarım ateistimdir inanmam
İlaçlarımı içerim ardından müslüman olurum
Sonra yemeğimi yerim sonrasında ateist olurum ya da tatsız bir durumla karşılanınca moral bozukluğu sinirlilikte de
Komik bir şeyle karşılaşınca gülerim neşem yerime gelir müslüman olurum

Durumum tamamen böyle dinden git gel oluyorum (müslümanken dua ediyorum ateistken küfür ediyorum)

Gündelik hayatımda da Birini seviyorsam belli bir süre sonra düşmanlık besliyorum nefret ediyorum

Seni çok iyi anlıyorum. Bende şizoaffektifim. Hastalık dönemlerinde bir hritiyan oluyorum bir müslüman. Bu hastalık döneminde kiliseye gidip pazar ibadeti yapmışlığım var. Şuan yine alevlenme dönemindeyim. Yine gitgeller yaşıyorum. 1000lik zikir tesbihimde var, incilim de var, kur an da var.

Seni o an ne iyi hissettiriyorsa sana ne iyi geliyorsa öyle ol .Oluyormuşsun da zaten sıkıntı yok .😉

Dini konuları araştırmayı çok sevdiğim için fikrim hep değişiyor.

Ben de bazen deist oluyorum, dinler gerçek değil diyorum.
Bazen spiritüalist oluyorum, bütün dinler aynı şeyi anlatıyor düşünce gücü var vs.
Bazen müslüman oluyorum, keşke namaz kılsam diyorum.
Bazen hristiyan oluyorum, bu pazar kiliseye gidicem.

bazen öyle bazen böyle olursan ahirete 0 sevapla çıkarsın , dünya hayatı hastalıkla geçtiği gibi ahirette biter , sadece ilaç dan şifa bekleyen bir insan şifa bulamaz

@creatinonofworld,

kaç kişi tamamen iyi oluyor sağlıklı insan gibi oluyor ,10 tane ilaç içip maddeden medet umanların görüyoz kafası dumanlı

@Emrekvk, Sen de bu hastalık var mı bilmiyorum ama dua ile ibadetle olacak iş değil bu hastalık. Ilaç gerekiyor öyle yada böyle.Şu dünyaya bir tane katkımız yok ilaçlar bile yurt dışı hep. Her şey için dua ettiğimiz için bu dünyaya Müslüman ülkeleri hiçbir katkıyı vermiyor. Tüm bilimsel gelişmeler Müslüman ülkeler dışında.

@Emrekvk, psikiyatri hastalarını kafa dumanlı falan diyerek aşağılamaya çalışıyorsun da senin hastalığın, sakatlığın ne acaba ?
İsteyen de istediğine inanır seni hiç ilgilendirmez başkasının inancı. Madem kendin çok sağlıklısın engelliler sitesinde işin ne ?

kimseye ilaç içmeyin diye bir şey demem , sadece madde den şifa beklemek yanlış , 1 ilaç kimi insana fayda sağlarken diğerine fayda sağlamaz, global dünyada artık ilaç şirketlerinde dünyanın her yerinden insan çalışıyor tıp evrenseldir , müslüman bilim adamı bir şey üretmiyor demek yanlış düşünce

Kimse cahil değil zaten kimsenin sadece maddeden şifa beklediği falan yok ama senin hastalığın ne bilmiyorum psikiyatrik hasta ol ilaç kullanma da göreyim seni o zaman dayanabilecek misin ? Kimse de ilaç şirketlerinin hayrına ilaç kullanmıyor mecburiyet anlıyor musun?

@Pickle,
inançlı olmak güzel bir şey. Dinler insanların ölüm korkusunu gidermek için icat ettikleri felsefeler bütünü. ister Hıristiyan ister Yahudi ister müslüman olun amaç sisteme bağımlığınızı ve birbiriniz ile uyumluğunuzu test etmek için ortaya çıkarılmış ve böylece uygulanmış düşünceler bütünü. Ben uzun süre ateist idim yaş geçtikçe inanmaya başladım. Hıristiyanlık için için baptis olmanız bir kilisede kaydınız olması lazım. Başka dinlere sempati duyuyor olabilirsiniz. inanın hepsinin yönetimi aynı.

@Blueberry Pa,
Dinde git-gel yaşaman, sabah ateist hissedip sonra müslüman hissetmen aslında kişilikle ilgili değil; psikoz ve duygusal dalgalanma yaşayan birçok kişide görülen bir durum. Beyin o anki duygu durumuna göre düşünceleri de hızlı değiştiriyor. Moral bozukluğunda inançsızlık, rahatlayınca veya ilaç etkisiyle huzur gelince yeniden inançlı hissetmek çok yaygın. Bu gerçek bir inanç değişimi değil, beynin stres karşısında verdiği tepkidir.

Aynı şey insan ilişkilerinde de oluyor: birini severken birden nefret hissetmek de duygusal dalgalanmanın parçası. Bunlar zamanla ve doğru tedaviyle büyük oranda toparlanıyor. Kendini suçlama; bu senin kişiliğin değil, yaşadığın sürecin doğal bir yansıması

Aslında yanıldıgınız bir olay var bence. Şimdi biz türkiyede dolmuşu turkiyede yaşıyoruz anamız babamız müslüman atalarımız müslüman. Peki diyelimki sizler atanız dedeniz ananız babanız Türkiye'de değilde Afrika'da avrupada asyada olsaydık o zaman nda dininiz müslümanmı, olacaktı? Hiç bunu düşüne niz yok: aslında dinlerde anlatılan yazılan çizilen herşey bir nevi aynıdır. Boşu boşuna kendinizde diyaloğa giriyorsunuz. Önemli olan insanlıktır. Anlaşıldımı arkadaşlar. Tek cümle bu

Arkadaşlar ben neden müslüman neden Hıristiyan neden Yahudi neden budis demiyorum. Olsa ne olur olmasa ne olur. Sonuçta bütün bu saydıklarımlarım doguyor büyüyor ölüyor herkes farklı inancına göre gömülüyor. Eeee ne oldu şimdi kalkıpda müslümana fazla ömür Yahudiye az ömür yada hırstiyana farklı ömür mü veriliyor. Saçmalama boş işlerle meşgul ediyorsunuz kendinizi demem o ki bize faydası varmı yok. A kazan sana ne olur B kazansa ne olur konu bitmiştir

Şu inancın değişmesi olayı çok etkilemiyor da kişilere yönelik duyguların değişmesi çok sinir bozucu olabiliyor .Mesela konuşuyorsun o kişiyle severekten ya da dostmuşçasına, sonrasında düşüncelerin değişince o kişi hakkında o kişiyle konuştuklarından pişman oluyorsun
Keşke şöyle deseydim ya da söylemeseydim gibi o kişiyle konuştuklarının tam tersi fikirler aklına gelebiliyor ama iş işten geçmiş oluyor

Üst Alt